Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-06-16
Förlag
Lind & Co Förlag
Översättare
Mattias Huss
ISBN
9789180182034
Finlands okända krig (e-bok)

Finlands okända krig E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2021-06-16

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Första världskriget tog inte slut i november 1918. I och med kollapsen av det ryska tsardömet och bolsjevikrevolutionen fortsatte krigandet i östra Europa under flera år. Revolutionära och kontrarevolutionära nationella arméer och nya nationer kämpade om spillrorna av det forna imperiet. Finska, svenska och danska frikårer tog strid för att förverkliga den nationalistiska drömmen om Storfinland.

Finlands okända krig är berättelsen om året 1919 och frändefolkskrigen som utbröt för att utöka landets territorium och flytta gränserna längre österut. Det är ett våldsamt och sorgligt, nästan tragikomiskt äventyr där allt för ett ögonblick tycktes möjligt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Finlands okända krig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Okänd historia.
    Yourgene. (Virsbo), 23 november 2021

    Om man är intresserad av historia så är denna bok ett måste, i mitt fall kände jag inte till omfattningen av de så kallade frikårerna och deras aktiviteter efter första världskrigets slut.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna