Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (8.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-06-16
Förlag
Lind & Co Förlag
Översättare
Mattias Huss
ISBN
9789180182041

Mordängeln ? Folket och det stora nordiska kriget E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2021-06-16

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
En general, en präst, en upprorisk ledare, en bödel och en menig soldat fick på olika sätt uppleva det stora nordiska kriget som rasade från 1700 till 1721. De slungades runt i hungermarscher, terrorkampanjer, pesthärjade belägringar, fjällstormar och våldsamma slag, från Finland, Sverige och Baltikum hela vägen till både Norge och Ryssland.

Mordängeln skildrar vardagliga problem, som spritjakt, fanflykt och brist på kängor. Här ryms också större frågor. Hur klarade sig folk på den tiden utan att förlora förståndet? Vilka drivkrafter hade 1700-talets människor? Teemu Keskisarjas berättelse om hur Finland försörjde Sverige med kanonmat är noggrant underbyggd, djärv och medryckande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mordängeln ? Folket och det stora nordiska kriget. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra
    Yourgene. (Virsbo), 5 juni 2022

    En stark skildring av förhållanden på 1700 talet, intressant är författarens språkbruk ibland nästan raljant, mig passar det definitivt, men möjligen tycker någon annorlunda, hur som helst en mycket läsvärd bok som i högsta grad än idag är aktuell, tänker då närmast Ryssland beteende genom historien och som upprepas nu i Ukraina.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Teemu Keskisarja