Svenskarna på Titanic (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
413
Utgivningsdatum
2022-05-16
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Prcddh
ISBN
9789180182393
Svenskarna på Titanic (inbunden)

Svenskarna på Titanic

(11 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-05-16
229
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Svenskarna på Titanic Kan levereras innan julafton
"Genom tidigare genomförda intervjuer med överlevare, samt intervjuer med deras släktingar och genom brev och arkivmaterial har författaren skapat en fullödig, detaljrik och gripande skildring av de svenska människoödena på Titanic. [...] Boken är rikt illustrerad med många unika fotografier. Denna välskrivna bok kan säkert få ännu fler intresserade av mytomspunna Titanic."

Btj

 

Titanic är idag världens mest kända fartyg. Här får vi får följa den fascinerande berättelsen om det mytomspunna fartyget och ta del av svenskarnas öden.

Erik Lind var en av de fyra från Sverige i första klass. Han köpte en biljett trots att han stod på ruinens brant och hans brev från fartyget ger en känsla av den osannolika lyx som mötte dessa passagerare. Vi får också möta Severin Svensson som dödsföraktande hoppade i en livbåt på väg att firas ned, Olga Lundin som skrikande och mot sin vilja kastades i en livbåt och Carl Olof Jansson som lyckades överleva mot alla odds.

Boken är rikt illustrerad med många unika fotografier från Titanic och innehåller biografier över de 123 svenskarna ombord, inklusive de 34 som räddades.

CLAES-GÖRAN WETTERHOLM är etnolog och författare, ledande expert på RMS Titanic som sjönk i Atlanten på sin jungfruresa för 110 år sedan, 1912. Wetterholm har tidigare skrivit flera böcker om fartyget samt är ordförande i Skandinaviska Titanicföreningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svenskarna på Titanic
 2. +
 3. Historien om Sverige : från istiden till renässansen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Historien om Sverige : från istiden till renäss... av Kristina Ekero Eriksson, Bo Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 524 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Svenskarna på Titanic. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Otäck historia
  Åke Banksell, 2 maj 2023

  Redan innan jag läst den här tungviktaren så hade jag förstått hur tung den skulle vara. Men att det skulle finnas så mycket detaljerade kunskaper om allt både före, under och efter förlisningen det förvånade mig starkt. Man önskar en liknande bok om Estonia snart.

 2. Intressant men rörig
  Tobias, 10 oktober 2022

  Jag finner denna bok ytterst intressant men ganska rörig vad gäller beskrivningar av människor, olika familjer m.m. man blir ganska lätt förvirrad även fast det är roligt att författaren som är oerhört kunnig inom sitt område, har skrivit en bok dedikerad till alla de svenskar som levde, överlevde eller dog på detta ståtliga fartyg.

 3. Faktaspäckat. Och lite nördigt - men intressant!
  Jane Airhead, 27 juli 2022

  Här får man veta lite om de svenskar som reste med Titanic, vilka som gick under med fartyget och de som överlevde. Boken ger också en övergripande bild av hur fartyget byggdes och de storslagna planer som fanns. Man får också veta hur det förhöll sig med reklamen om att fartyget skulle vara "osänkbart", vilket verkar ha sin grund i ett missförstånd eller snarare misstolkning. Det finns en ingående beskrivning av den ödesdigra natten då fartyget går under och det framgår att det var en hel de... Läs hela recensionen

 4. Spretig
  THERÉSE , 22 juni 2022

  En bok fylld av riktigt bra fakta, men missvisande titel - trodde vi skulle få en tydlig och ingående beskrivning av svenskarna på Titanic, men det var lika mycket kringfakta om skeppsbygget, rederiet och massor av andra människor.

  Dessutom känns det som att texten behövde en rejäl redigering! Otroligt spretig, hoppig och stundtals osammanhängande text.

  Enbart en stjärna på grund av den undermåliga texten värdig ett gymnasiearbete, däremot fem stjärnor för gedigen fakta.

 5. Intressant bok
  Veronica Olofsson, 2 juni 2022

  Boken är på 413 sidor, varav 60 sidor handlar om förlisningen. Störst fokus ligger på hur skeppet var byggt och på de 123 svenskar som reste med det. Man får även veta vad som hände efter att skeppet förlist - skadeståndskraven och sjöfartsförhöret.

  Jag ger Svenskarna på Titanic ett högt betyg - 4 av 5. Den innehåller massor av fotografier. Det mest intressanta i hela boken var att läsa om vad som hände efter att Titanic sjunkit, om myterna kring skeppet och om vem som fick skulden för att så många dog.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Claes-Göran Wetterholm