Svenskarna på Titanic (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
413
Utgivningsdatum
2022-05-16
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
234 x 167 x 33 mm
Vikt
861 g
SAB
Prcddh
ISBN
9789180182393
Svenskarna på Titanic (inbunden)

Svenskarna på Titanic

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2022-05-16
Bokus Pluspris: 179 209
Handla inloggad för att ta del av Bokus Pluspris
 • Finns i lager! Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Genom tidigare genomförda intervjuer med överlevare, samt intervjuer med deras släktingar och genom brev och arkivmaterial har författaren skapat en fullödig, detaljrik och gripande skildring av de svenska människoödena på Titanic. [...] Boken är rikt illustrerad med många unika fotografier. Denna välskrivna bok kan säkert få ännu fler intresserade av mytomspunna Titanic."

Btj

 

Titanic är idag världens mest kända fartyg. Här får vi får följa den fascinerande berättelsen om det mytomspunna fartyget och ta del av svenskarnas öden.

Erik Lind var en av de fyra från Sverige i första klass. Han köpte en biljett trots att han stod på ruinens brant och hans brev från fartyget ger en känsla av den osannolika lyx som mötte dessa passagerare. Vi får också möta Severin Svensson som dödsföraktande hoppade i en livbåt på väg att firas ned, Olga Lundin som skrikande och mot sin vilja kastades i en livbåt och Carl Olof Jansson som lyckades överleva mot alla odds.

Boken är rikt illustrerad med många unika fotografier från Titanic och innehåller biografier över de 123 svenskarna ombord, inklusive de 34 som räddades.

CLAES-GÖRAN WETTERHOLM är etnolog och författare, ledande expert på RMS Titanic som sjönk i Atlanten på sin jungfruresa för 110 år sedan, 1912. Wetterholm har tidigare skrivit flera böcker om fartyget samt är ordförande i Skandinaviska Titanicföreningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svenskarna på Titanic
 2. +
 3. Stormaktsskärgård : marin landskapshistoria utmed farlederna mot Stockholm

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stormaktsskärgård : marin landskapshistoria utm... av Niklas Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 456 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svenskarna på Titanic. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spretig
  THERÉSE , 22 juni 2022

  En bok fylld av riktigt bra fakta, men missvisande titel - trodde vi skulle få en tydlig och ingående beskrivning av svenskarna på Titanic, men det var lika mycket kringfakta om skeppsbygget, rederiet och massor av andra människor.

  Dessutom känns det som att texten behövde en rejäl redigering! Otroligt spretig, hoppig och stundtals osammanhängande text.

  Enbart en stjärna på grund av den undermåliga texten värdig ett gymnasiearbete, däremot fem stjärnor för gedigen fakta.

 2. Intressant bok
  Veronica Olofsson, 2 juni 2022

  Boken är på 413 sidor, varav 60 sidor handlar om förlisningen. Störst fokus ligger på hur skeppet var byggt och på de 123 svenskar som reste med det. Man får även veta vad som hände efter att skeppet förlist - skadeståndskraven och sjöfartsförhöret.

  Jag ger Svenskarna på Titanic ett högt betyg - 4 av 5. Den innehåller massor av fotografier. Det mest intressanta i hela boken var att läsa om vad som hände efter att Titanic sjunkit, om myterna kring skeppet och om vem som fick skulden för att så många dog.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Claes-Göran Wetterholm

Fler böcker till Pluspris just nu