Östfronten i färg : unika fotografier från andra världskriget (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2022-09-19
Förlag
Lind & Co
Översättare
Jan Wibom
Medarbetare
Lind & Co (form)
Dimensioner
247 x 175 x 24 mm
Vikt
750 g
SAB
K.54
ISBN
9789180182461

Östfronten i färg : unika fotografier från andra världskriget

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2022-09-19
264
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Livet och döden på östfronten skildras här visuellt genom mer än 250 häpnadsväckande färgfoton. Bilderna sätts i sammanhang och förklaras kunnigt av experten Anthony Tucker-Jones. De erbjuder unika och ofta överraskande insikter om krigets brutala verklighet och människorna som hamnade i det.

Boken innehåller tre tematiska delar: Den första behandlar markoffensiven, inklusive Hitlers invasion av Sovjetunionen och stridsvagnarna, fordonen, vapnen och infanteriet på både tysk och rysk sida. Den andra delen skildrar luftkriget, med bilder på bombplan och jaktflyg, Luftwaffepersonal och förödelsen som striderna förorsakade. I den tredje delen tas vi med bakom frontlinjerna till krigsfångar, partisaner och sjukvårdare, men får även se soldaternas och de civilas vardagsliv och fritidsaktiviteter vid fronten, liksom den stränga ryska vinterns effekter.

Östfronten i färg belyser andra världskrigets historia på ett helt nytt sätt.

ANTHONY TUCKER-JONES är militärhistorisk författare och före detta underrättelseofficer. Han har utgivit ett femtiotal böcker, de flesta om andra världskriget.

IAN STEWART SPRING driver Pixpast Archive som omfattar över 32 000 bilder från 1936-1946 och anses vara världens största samling av färgfoton från andra världskriget.

"texten är informativ och för kalenderbitare är den en guldgruva om krigsmaterielens utveckling vad gäller vapen, fordon, transportmedel, uniformspersedlar och t.o.m. kamouflagetekniken. Intressanta bilder och text i en mycket tilltalande svensk språkdräkt av Jan Wibom." Btj, betyg 4/5
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Östfronten i färg : unika fotografier från andra världskriget
  2. +
  3. Sverige under andra världskriget : hemliga planer och projekt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sverige under andra världskriget : hemliga plan... av Anders Frankson (inbunden).

Köp båda 2 för 485 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna