Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2022-01-11
Förlag
Lind & Co
Översättare
Mia Gahne
Originaltitel
Gone to Dust
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
180 x 110 x 19 mm
Vikt
176 g
SAB
Hce
ISBN
9789180182898
Kalla spår (pocket)

Kalla spår

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2022-01-11
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kalla spår Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är vinter i Minnesota: kallt, blåsigt och ohyggligt mycket snö. Privatdetektiven och före detta polismannen Nils Shapiro ägnar större delen av sin vakna tid åt att jobba, respektive försöka komma över sitt havererade äktenskap.

En dag hör den före detta poliskollegan Anders Ellegaard av sig och ber om hjälp. En kvinna har hittats mördad i sitt hem och hennes kropp är täckt av innehållet från hundratals dammsugarpåsar, vilket effektivt omintetgör polisens möjligheter att säkra spår efter förövaren. Kanske är det här det perfekta mordet?

Polisutredningen går trögt. Nils Shapiro gräver sig envetet allt djupare ner i fallet, med hjälp av lika mycket skarpsinne som cynism. Men när han börjar få fram information om offrets bakgrund dyker plötsligt FBI upp och kräver att han omedelbart avslutar sitt uppdrag. Shapiro och Ellegaard tvingas nu gå helt utanför alla officiella kanaler, vilket inte bara gör det hela svårare, utan också mycket farligare. Vad är det egentligen som har hänt och varför lägger sig FBI i utredningen?

MATT GOLDMAN jobbade i många år som manusförfattare för tv, och har skrivit mycket för till exempel Ellen och Seinfeld. Kalla spår är hans debutroman och bjuder på en smart intrig där lager på lager skalas bort och ingenting är vad det till en början synes vara. Goldman är en mycket skicklig berättare och porträttet av Nils Shapiro tecknas med en underbart svart understatementhumor.

"Goldmans berättarstil blir som en blandning av Mickey Spillane och Fargo. Det är mycket svart humor, nutidskänsla och intressanta miljöer. Huvudpersonen Nils Shapiro hoppas jag innerligt får chansen i fler böcker, detta var verkligen en positiv överraskning."
helagotland.se

"Klassisk pusseldeckare i mindre vanlig miljö, perfekt jullovsläsning."
Expressen Söndag

"Förutom en spännande och medryckande intrig, fint utmejslade personporträtt och en miljöbeskrivning så snygg så att man som läsare riktigt känner snön som gnisslar under fötterna, så finns här det där lilla extra i form av halsbrytande roliga liknelser och snärt i dialogen [...] Hårdkokt som Raymond Chandler, klurig som Linwood Barclay och med en penna lika kvick och vass som Harlan Coben - det är dags att lägga namnet Matt Goldman på minnet!"
Alingsås Tidning

"Det är en lättsam, kvick prosa och en spännande historia, där nästan alla personer har svensk-klingande namn."
Västerbottens Folkblad
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kalla spår
  2. +
  3. Tunn is

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tunn is av Matt Goldman (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kalla spår. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra deckare
    Vivvianne, 24 mars 2022

    En bra deckare, som är skriven med humor och självdistans. Huvudkaraktären är en härlig person med skön attityd. Boken har dessutom många sköna vändningar och en oväntad upplösning. Mycket bra skriven!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Matt Goldman