Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Niklas Ragnvik (del 1)
Antal sidor
501
Utgivningsdatum
2022-02-08
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
178 x 110 x 33 mm
Vikt
278 g
SAB
Hc
ISBN
9789180182911
Mannen som försvann (pocket)

Mannen som försvann

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2022-02-08
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mannen som försvann Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Kvinnan var kanske i tjugofemårsåldern. Hon hade mörkt och vågigt, axellångt hår. Hennes ögon var öppna och uttorkade och hade en grå hinna. Över kvinnans bröstkorg hade någon i ohyggliga, blodiga bokstäver skurit in: KILROY WAS HERE

Bokhandelsbiträdet Hans Arnesson räddar en fyraårig flicka från att drunkna i Hamnkanalen. Kort därpå hittas han knivhuggen till döds i sitt eget hem. Kriminalkommissarie Niklas Ragnvik och hans kollegor vid Göteborgspolisen utreder fallet som visar sig vara fullt av frågetecken. Vem var egentligen Hans Arnesson? Finns det en koppling till "Kilroy" - den skugglike seriemördare som tidigare härjade i trakten och tömde sina offer på blod? Och vad har hänt med Ragnviks syster Viveca? Hon är spårlöst försvunnen sedan arton år, men plötsligt hittar Ragnvik tecken på internet som tyder på att hon fortfarande kan vara vid liv.

Mannen som försvann är en rapp kriminalroman i Sjöwall-Wahlöös och Ed McBains anda.

TONY FISCHIER arbetade länge bland tungt kriminella på sluten anstalt. Sedan många år är han journalist på Göteborgs-Posten och har där bland annat jobbat som reporter och designer, med digital utveckling och som filmrecensent. Han är även musiker och konstnär. Han bor med sin familj i Göteborg men har rötterna i Norrland.

"en klassisk polisroman i Göteborgsmiljö med en komplex och välkomponerad story"
Sölvesborgs-Tidningen

"lovande debut"
Bohuslänningen

"Göteborg hanteras fint av ännu en debutant. Erfarna journalisten med mera Tony Fischier har skrivit en berättelse som liknar en spegellabyrint där sympatiske kommissarien Niklas Ragnvik ska utreda vad som verkar vara en återuppstånden seriemördare plus ett mystiskt mord på en man som inte finns i registren. [...] Många ingångar, nästan lika många utgångar, läser gärna hans nästa bok."
Norrbottens-Kuriren
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mannen som försvann
  2. +
  3. I mästarnas skugga

De som köpt den här boken har ofta också köpt I mästarnas skugga av Tony Fischier (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mannen som försvann. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastiskt bra
    IA, 12 september 2023

    En bok man inte vill lägga ifrån sig när man börjat läsa den. Rekommenderas varmt liksom de övriga tre delarna i serien. Väntar spänt på att del fyra kommer inom kort.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tony Fischier