Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2022-02-08
Förlag
Lind & Co
Översättare
Kristoffer Leandoer
Medarbetare
Lind & Co (form)
Dimensioner
178 x 110 x 13 mm
Vikt
111 g
SAB
Hce
ISBN
9789180182928
De oskiljaktiga (pocket)

De oskiljaktiga

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2022-02-08
64
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De oskiljaktiga Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
De oskiljaktiga skildrar en passionerad vänskap mellan två rebelliska skolflickor. Den behärskade Sylvie (Simone de Beauvoir) blir omedelbart charmad av sin nya klasskamrat, den glada, intelligenta och vågade Andrée (Elisabeth "Zaza" Lacoin). Hon beundrar Andrée och gör allt för att bli vän med henne. Tillsammans växer de upp och befriar sig från samtidens kvävande konventioner och omgivningens förväntningar. De blir snart oskiljaktiga, tills den dag då Andrée går ett hemskt öde till mötes.

De oskiljaktiga ansågs alltför avslöjande och intim för att publiceras under författarens livstid. Den skrevs 1954, fem år efter utgivningen av Det andra könet. Manuskriptet återupptäcktes av Sylvie Le Bon de Beauvoir, Simones dotter, som även skrivit bokens förord. Berättelsen och bokens fotografier, anteckningar och brev gör publiceringen till en litterär händelse.

SIMONE DE BEAUVOIR (1908 1986) var en fransk Goncourtprisbelönt författare och filosof. Tillsammans med sin livskamrat Jean-Paul Sartre var hon en viktig företrädare för den franska existentialismen. Mest känd är hon för den feministiska klassikern Det andra könet.

"En otrolig bok som blandar intelligent och djup dialog, med verkliga brevväxlingar från Simone och Zaza."
Hanna Bergström, Nöjesguiden

"Simone de Beauvoirs prosa - utmärkt översatt av Kristoffer Leandoer - är kristallklar. Analysen av de sociala relationerna likaså [...] en idéroman och en uppväxtskildring, kan man tänka sig något bättre?"
Jenny Högström, Sydsvenskan

"Fängslande om en tid som känns både långt borta och nära."
Eva Åström, Expressen Söndag

"Det är en välskriven och lättläst roman som sätter blickfånget på hur svårt det är att bryta sig loss från familjens-, samhällets-, den förhärskande religionens normer, vilket många kvinnor även idag brottas med."
Maria Eriksson, Norran

"Kristoffer Leandoer har gjort en fläckfri översättning med ett återhållet och precist språkbruk [...] vackert tillskott till ett författarskap som är ständigt aktuellt"
Maria Ramnehill, Hallands Nyheter

"en alldeles underbart skriven bok. Om någon har missat att de Beauvoir inte bara var en briljant filosof utan även en av 1900-talets viktigaste romanförfattare så är De oskiljaktiga en tänkbar ingång."
Rasmus Landström, Dagens ETC
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De oskiljaktiga
  2. +
  3. Den brutna kvinnan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den brutna kvinnan av Simone De Beauvoir (pocket).

Köp båda 2 för 143 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Simone De Beauvoir