Skuggor från det förflutna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Inga Svartdal (del 1)
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2022-01-25
Förlag
Lind & Co
Översättare
Eva-Maria Gelotte
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
218 x 145 x 20 mm
Vikt
385 g
SAB
Hce
ISBN
9789180183116

Skuggor från det förflutna

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-01-25
197
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Året är 1888, platsen Vestfold i Norge. En bister midvinternatt ligger den unga Jenny Svartdal i svåra födsloplågor i en kamp på liv och död. Hennes barn överlever en välskapt flicka men modern förlorar livet. Fadern, Kristian Svartdal, står ensam kvar, halvt galen av sorg. Arton år senare är flickebarnet, Inga, en ung kvinna och en spegelbild av sin vackra mor. Hon har aldrig fått sin faders förlåtelse för att hans älskade fru dött i barnsäng. Fastän livet på den stora släktgården kan vara tungt är Inga stark och oftast lycklig, trots att hon många gånger får lida under oket av faderns besvikelse. Av skäl som Inga inte kan förstå arrangerar Kristian ett äktenskap åt henne, med en man gammal nog att vara hennes farfar. Och allt förvärras när hon oväntat träffar en mystisk ung man och blir häftigt förälskad

De tolv böckerna om Inga Svartdal följer henne genom livet ett dramatiskt sådant, präglat av ett tvångsäktenskap fyllt av hat och svek, en gammal infekterad släktfejd och smutsiga hemligheter. Men parallellt med sorger och förödmjukelser får Inga också uppleva himlastormande, förbjuden kärlek och begär.

TORILL THORUP (f. 1976) bor i norska Hvittingfoss med man, två barn och två hundar. Serien om Inga Svartdal är hennes debut. Efter den har hon skrivit ytterligare två serier i samma anda.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skuggor från det förflutna
 2. +
 3. Rötter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rötter av Torill Thorup (inbunden).

Köp båda 2 för 392 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skuggor från det förflutna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En fullträff
  @bettan_bokprataren (Örebro), 30 april 2022

  Jag älskar historiska romaner och den serien är helt fantastisk. Den bjuder på en berättelse från början av 1900-talet i Norge.
  Med härliga miljöer och karaktärer känns det som om jag är i Norge och jag älskar det jag får uppleva.
  Vill du uppleva härliga intriger och familjehemligheter, kärlek, dramatik och längtan i en härlig serie om vänskap? Då får du inte missa den här serien. Rekommenderas starkt.

 2. Wow!
  veronicas_bok_bak_liv, 16 mars 2022

  Året är 1988 - Jenny Svartdal ligger i svåra födslovärkar i en kamp mellan liv och död. Ett flickebarn föds - Inga men modern förlorar livet, ensam kvar står fadern Kristian helt utom sig av sorg. Inga växer upp till en vacker kvinna och är en avbild av sin moder, fadern har aldrig kommit över sin frus död och han har aldrig riktigt kunna förlåta Inga för att modern dog i barnsäng. Inga är stark och lycklig men en dag berättar fadern att han arrangerat ett bröllop mellan henne och en man som... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Torill Thorup