Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Mats Ljunggren (del 1)
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2022-04-12
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Koitzsch, Henrik (form)
Dimensioner
180 x 110 x 22 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc
ISBN
9789180183581
Ingen ond man (pocket)

Ingen ond man

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2022-04-12
15 61 Du sparar 75%
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
SOS Alarm, vad har hänt?
Hej, ni måste skicka polis snabbt. Det är ett gäng som håller på och våldtar en tjej i Centralgaraget i Tensta centrum.
Centralgaraget i Tensta centrum, sa du?
Ja, kan du skynda dig

Vad heter du och vad har du för telefonnummer? Men skit i det nu, skicka polis. De håller på med henne nu när vi pratar, skynda nu snälla.

Abdi, den unga ledaren för ett av västra Stockholms kriminella nätverk, hittas mördad intill en brygga vid Mälaren. Den sargade kroppen bär spår av tortyr och kommissarie Irina Kovic kopplas in tillsammans med sin grupp för att utreda fallet, under ledning av kammaråklagare Mats Ljunggren.

Mordet förväntas leda till fler våldsamma uppgörelser och polisen håller noga uppsikt över två gängledare i Abdis närhet: Karim och Slobodan. Men utredarna ser även kopplingar till en tidigare gruppvåldtäkt som ett vittne försökte stoppa genom att larma polisen. I centrum för den händelsen stod en ung kvinna från en finare del av Stockholm, hennes familj och pojkvän, en ambitiös läkarstudent. I korsvägen mellan våldsam förortskriminalitet och stadens överklassmiljöer är det svårt att avgöra vem som är ond och vem som är god. Priset för att stå upp för rättvisan är högt och för att skapa sin egen rättvisa är det kanske ännu högre?

LEIF APPELGREN har tidigare arbetat som åklagare i Stockholm. Ingen ond man är hans debutroman, den första delen i en kriminalromanserie om åklagare Mats Ljunggren.

"den här författaren lyckas med konststycket att skriva en spännande och underhållande historia kombinerat med att vara upplysande och informativ. Han ställer de rätta frågorna. En alldeles prima debut är det"
Nisse Scherman, Dast Magazine

"historien är bra och känns väldigt aktuell"
Alf Ehn, Mariestads-Tidningen

"en mycket lovande och välskriven debut"
kapprakt.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ingen ond man
 2. +
 3. Innan molnen kommer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Innan molnen kommer av Mari Jungstedt (pocket).

Köp båda 2 för 94 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ingen ond man. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande!
  Frans, 28 december 2022

  Stark inledning sedan lite lugnare tempo. Smärtade att läsa om traumat som drabbat brottsoffret och även närstående. Samt en fin inblick i polisväsendet och åklagarmyndigheten.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Leif Appelgren

 • När ingen ser

  Leif Appelgren

  Redan när Sophia hörde hur Patrik stängde dörren lite för hårt visste hon att det skulle kunna sluta illa för henne. Igen. "Jag heter Sophia Jonasson. Jag har dödat min pojkvän." Efter att en kvinna ringt 112 beger sig polispatruller til...

 • När ingen ser

  Leif Appelgren

  Mats Ljunggren, del 2. Redan när Sophia hörde hur Patrik stängde dörren lite för hårt visste hon att det skulle kunna sluta illa för henne. Igen. "Jag heter Sophia Jonasson. Jag har dödat min pojkvän." Efter att en kvinna ringt 112 beger sig polis...