Sjösprång (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Walla Hammar (del 2)
Antal sidor
440
Utgivningsdatum
2022-06-13
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
216 x 141 x 31 mm
Vikt
624 g
SAB
Hc
ISBN
9789180184106

Sjösprång

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-06-13
219
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Tanken på att någon med berått mod hade satt ett levande väsen i brand spred sig som en vämjelig stank i Walla Hammars hjärna.

När den nationalistiska kulturföreningen Bredablick kommer till Gotland för att lajva svensk hembygdskultur blir det startskottet för en serie grova brott med rasistiska förtecken.

Vad är det för hemskheter som pågår? Det undrar den sjuttioåriga kvinnan Walla Hammar, vars självpåtagna livsuppgift är att hålla sin del av ön i balans. För att lyckas tar hon hjälp av sitt barnbarn Bella och det "bortomsliga", det andra kallar skrock och tokerier.

Wallas synsätt är allra mest ifrågasatt av hennes son Pelle, som tillsammans med Najma Rumi, en ung reporter på P4 Gotland, startar en egen utredning. Deras utgångspunkt är raka motsatsen till Wallas: fakta och vetenskapliga metoder. Men inget är så enkelt som det först ser ut. Gamla brott och nya oförrätter seglar upp och snart blir livet extremt farligt för alla inblandade.

Sjösprång är den andra, fristående delen om Walla Hammar och hennes närmaste på sydöstra Gotland. Där möts olika sidor av mänsklighetens natur i dramatiska berättelser. Saklighet ställs mot skrock, ont mot gott, människor mot djur, hämnd mot förlåtelse, kärlek mot hat.

PETER STJERNSTRÖM bor växelvis i Stockholm och i ett ombyggt kapell i När på sydöstra Gotland. Hans senaste böcker är alla spänningsromaner som bygger på fascinerande fenomen och gåtor i natur och vetenskap. Första delen i serien om Walla Hammar, Blodmål, utkom 2021.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sjösprång
 2. +
 3. Smugglarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Smugglarna av Peter Stjernström (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sjösprång. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra fortsättning på Blodmål
  Fabbe, 5 juni 2023

  Andra delen i vad som verkar bli en serie. Jag gillade verkligen första boken med sitt lugna tempo och sina försiktigt övernaturliga inslag. Det var intressant och väldigt bra.

  Den här boken fortsätter på den inslagna vägen och stilistiskt har inte mycket ändrats tycker jag. Däremot är själva intrigen den här gången inte lika intressant tycker jag, men det är en högst personlig åsikt och inget som egentligen talar för eller mot boken. Dock börjar jag skönja något som är mindre kul o... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Stjernström