Jomsviking. Vinland (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Torstein Tormodson (del 2)
Antal sidor
587
Utgivningsdatum
2022-08-08
Förlag
Lind & Co
Översättare
Jan Wibom
Medarbetare
Koitzsch, Henrik (form) / Graves, Emma (form)
Dimensioner
178 x 110 x 35 mm
Vikt
320 g
SAB
Hce
ISBN
9789180184427
Jomsviking. Vinland (pocket)

Jomsviking. Vinland

(3 röster)
Pocket, Svenska, 2022-08-08
79
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En man. Ett öde. En ny kontinent.

Torstein och hans familj flyr västeröver för att slippa undan hämnden från Olav Tryggvasons män efter sjöslaget vid Svolder. Torstein har blivit hövding för en grupp jomsvikingar och söker efter de mytomspunna lärkskogarna på den andra sidan havet. Nu vill han bli rik på skeppsbygge och skapa en framtid för de sina.

Men Torstein, krigaren som en gång var träl, tvingas snart kämpa för sitt liv om han ska lyckas återförena sin familj. I Jomsviking Vinland får vi en unik inblick i tillvaron för Nordamerikas första nybyggare och i konflikten som utvecklar sig mellan dem och de mäktiga indianstammarna.

Det här är den andra fristående boken i Jomsviking-serien. Böckerna är sålda till en lång rad länder och har gjort stor succé i Norge. Den första delen utgavs på Lind & Co 2019.

BJØRN ANDREAS BULL-HANSEN (f. 1972) debuterade som författare 1996 och är känd för sina gripande berättelser och skildringar av starka öden. Författaren driver också en extremt populär Youtube-kanal tillägnad vikingakultur. Jomsviking Vinland är den andra delen i Jomsviking-serien.

"Trovärdig spännande historisk roman [...] Berättelsen är mycket detaljerad och livfull. Miljöskildring, personskildring och politiska förvecklingar är så ingående att läsaren verkligen känner sig som en nära åskådare."
Ölandsbladet om första delen i serien

"Storslagen uppföljare. [...] Trots att boken är äventyrlig framstår den ändå som realistisk, och jag slås än en gång av Bull-Hansens stilistiska rörlighet, och historiska insikt i denna dramatiska tid."
Dagbladet

"Ypperlig berättarkonst. [...] Den andra boken i serien om jomsvikingarna är äventyrlig, uppslukande läsning. En läsfest för alla intresserade av vikingatiden."
VG
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jomsviking. Vinland
  2. +
  3. Jomsviking

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jomsviking av Bjørn Andreas Bull-Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bjørn Andreas Bull-Hansen