Jomsviking: Danahären (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Jomsviking (del 3)
Utgivningsdatum
2022-08-16
Förlag
Lind & Co Förlag
Översättare
Jan Wibom
Illustratör/Fotograf
Åse-Therese Amundsen
ISBN
9789180184571
Jomsviking: Danahären (e-bok)

Jomsviking: Danahären E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2022-08-16

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Del tre: Jomsviking.

Året är 1007. Torstein Knarresmed har som hövding i Vingulmork, det rika kustområdet öster om Viken, blivit en av de mäktigaste männen i Skandinavien. Uppväxten som träl är ett avlägset minne. Hans älskade Sigrid har fött två söner. Livet är gott. Men vid horisonten hopar sig orosmolnen. Både den äregiriga Erik Jarl i Tröndelagen och den danska kungen Sven Tveskägg har siktet inställt på de engelska kungadömena. Landområden som en gång varit under dansk lag ska återerövras och den hatade kung Ethelred avsättas från tronen.
Danahären tar läsaren rakt in i den våldsamma och konfliktfyllda tid då de skandinaviska kungarna och jarlarna samlades i allianser för att erövra de engelska kungadömena.
Förändringens vindar blåser: Kristendomen är på allvar på väg, och med den kommer det nordiska samhället att förändras för alltid. Torstein Knarresmed, jomsviking och härskare över Vingulmork, står snart mitt i en konflikt mellan kungar och stormän, och mellan gammal och ny tid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jomsviking: Danahären. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fångar mej som läsare, levande och trovärdig handl
    Lars Olof Nils Olofsson, 20 oktober 2022

    Man är med i historien, och vill veta hur det går. Jag har läst alla och jag tror att man ska göra det. Jag läser mycket historisk skönlitteratur, och tycker denne författare står sej bra i konkurransen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bjørn Andreas Bull Hansen

  • Jomsviking - Vinland

    Bjørn Andreas Bull Hansen

    Del 2. Jomsviking. En man. Ett öde. En ny kontinent. Torstein och hans familj flyr västeröver för att slippa undan hämnden från Olav Tryggvasons män efter sjöslaget vid Svolder. Han har blivit hövding för en grupp jomsvikingar och söker efter de m...