Berättar du så dödar jag dig (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2022-09-05
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
216 x 142 x 18 mm
Vikt
392 g
SAB
Lz Widerstedt, Hanna
ISBN
9789180184748

Berättar du så dödar jag dig

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-09-05
209
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När Mathilda Hofling är 13 år kommer hon i kontakt med en man på nätet. Han lurar henne att ställa upp på nakenbilder och hotar att skicka dem till hennes familj och vänner om hon inte fortsätter. Under de följande åren säljer hon sin kropp och bryts systematiskt ner av sina förövare. Mathilda tror att allt är hennes eget fel och att hon kommer att bli dödad om hon berättar för någon utomstående. För att orka leva utvecklar Mathilda självskadebeteenden.

Under många år försöker Mathilda lämna prostitutionen. Efter ett våldsamt övergrepp där hon är nära att dö får hon kraft att förändra sitt liv. Mathilda lyckas ta en annan väg och i början av den möter hon kärleken. Berättar du så dödar jag dig är en brutalt ärlig skildring av hur Mathilda blev offer för grooming och hur det präglar henne än i dag.

MATHILDA HOFLING röstades fram till Lyssnarnas Sommarvärd i P1 år 2021. Hon arbetar som fotograf och medicinsk sekreterare och är 35 år gammal.

LEONE MILTON är journalist och författare. Hon har tidigare skrivit bland andra Till mina torskar och Förfalskad konst.

"Hemlighetsmakeriet, skammen, ångesten och skräcken skildras så det kryper innanför huden. [...] Boken är, mitt i allt mörker och smärta, ljus.

Btj
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Berättar du så dödar jag dig
 2. +
 3. Till männen som köpte min kropp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till männen som köpte min kropp av Tove Sahlin, Louise Amcoff (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Berättar du så dödar jag dig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig, rörande och hemsk!
  David Danielsson, 26 december 2022

  Mathilda är född 1986. Jag är född 1987. Därför är referenserna till det 90-tal där berättelsen tar sin början någonting som väcker minnen även hos mig. Lunarstorm, Aftonbladets chatt, modet, musiken. Det oskuldsfulla i en tid då teknologin kring internet ännu var i ett så tidigt skede att mamma brukade ropa: "David, logga ut från modemet, jag måste ringa!" För om man lyfte telefonen samtidigt så sprakade det bara i luren och dessutom kostade det multum att vara uppkopplad, så tiden vid dator... Läs hela recensionen

 2. Berör på alla plan. Läs!
  E, 26 september 2022

  En ofattbar skildring av hur livet utspelar sig för Mathilda, alldeles intill oss. Det mest gripande jag läst. Boken går inte att släppa. Mathilda skulle likaväl kunna vara jag, vem som helst, och det pågår alldeles intill oss här och nu. Historien berör på alla plan och får mig att snegla över axeln och undra vilken historia människor bär på. Det går aldrig att se på utsidan. Jag vill bara krama om den lilla Mathilda för all den ensamhet hon utsatts för och för den ungdom och barndom som sta... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna