Akvarell : lekfulla övningar och kreativa insikter (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2023-01-02
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Skoog, Annika (form)
Dimensioner
217 x 216 x 13 mm
Vikt
612 g
SAB
Iey
ISBN
9789180185196

Akvarell : lekfulla övningar och kreativa insikter

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-01-02
190
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vill du lära dig måla akvarell på ett lekfullt och kravlöst sätt? Den här boken innehåller allt du behöver veta för att komma i gång med ditt skapande. Akvarellmåleriet handlar om att släppa loss fantasin och att våga experimentera. Tekniken styrs till stor del av vattnets flöde och pigmentkornens egenskaper. Även om slutresultatet kan vara svårt att förutse finns en hel del praktiska tips som underlättar din väg mot en lyckad akvarell. Lär dig hur du på ett enkelt sätt skapar himlar, får fram figurer, målar äpplen och mycket mer. Du får även grundläggande kunskaper om material, penselval, färglära och komposition samt bra råd om hur du ramar in ditt färdiga konstverk.

Akvarell Lekfulla övningar och kreativa insikter är en nyutgåva av Johan Rambergs tidlösa och mycket uppskattade grundbok om akvarellmåleri.

JOHAN RAMBERG är verksam som konstnär och sedan många år också kursledare i akvarell. Han har studerat hos några av landets skickligaste akvarellister och själv undervisat hundratals elever i akvarelltekniken.

Tidigare böcker hos Lind & Co: Akvarell - Vattendansen och det intuitiva måleriet Akvarell - Stadens ljus
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Akvarell : lekfulla övningar och kreativa insikter
 2. +
 3. Akvarell : vattendansen och det intuitiva måleriet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Akvarell : vattendansen och det intuitiva måleriet av Johan Ramberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 380 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Akvarell : lekfulla övningar och kreativa insikter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra för både nybörjare och för oss som målat länge
  Degeryd 3, 16 augusti 2023

  Jag är så glad att den här boken kommer in nytryck igen. Använder den i målarkurserna som introduktion men vi har också haft stor glädje och nytta av den i målargrupper som målat länge. Man läser om och igen och så trillar nya polletter ner! Bra övningar och exempel som inspirerar på egen hand. Och om man har målat ett tag är det en stor vinst att läsa den för att få mer teoretisk förståelse - men på ett lättsamt och tillgängligt sätt!/Ewa Ateljé Tjustgård

 2. Fin inspiration
  Amatören, 5 maj 2023

  Som nybörjare ger boken mig många bra tips och roliga övningar. Den kommer jag att ha mycket nöje av att läsa flera gånger.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Johan Ramberg

 • Akvarell : vattendansen och det intuitiva måleriet

  Johan Ramberg

  Det här är en bok för dig som har upptäckt glädjen med akvarellmåleri och vill lära dig ännu mer! Konstnären och kursledaren Johan Ramberg är tillbaka med en såväl konkret som lekfull bok om akvarellmåleri, där fokus är på bilden i sin helhet snar...

 • Akvarell : stadens ljus

  Johan Ramberg

  Vi hyllar ofta naturens skönhet, men ett landskap kan lika väl vara huskroppar, vägar, viadukter och ett myller av människor. På engelska finns ett begrepp för konst som avbildar staden som ett landskap: cityscape. Detta är något Johan Ramberg län...