Skymningsvarelser (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
William Sinclair och James Quilter (del 2)
Antal sidor
495
Utgivningsdatum
2022-08-01
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
216 x 145 x 35 mm
Vikt
676 g
SAB
Hc
ISBN
9789180185233
Skymningsvarelser (inbunden)

Skymningsvarelser

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2022-08-01
259
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
London, sommaren 1889. Under snart ett års tid har William Sinclair fått leva ett fritt liv, utan några förpliktelser att ta vid efter sin bortgångne far. Men nu kräver modern att William överger sin tillfälliga vistelse inom journalistyrket och intar direktörsstolen på familjens bank. Förändringen hotar att söndra hela den tillvaro som William har byggt upp och omöjliggöra hans täta umgänge med journalistkollegan James. I det fördolda och helt emot lagen har de båda männen haft en intim kärleksförbindelse sedan sistlidna höst.

Samtidigt hittas en kvinna och hennes spädbarn döda i sitt enkla hyresrum i Londons slumkvarter, till synes har hon tagit livet av både sig själv och den lilla. Maken är spårlöst försvunnen. James, som var barndomskamrat med kvinnan, vägrar acceptera polisens avfärdande teori och bestämmer sig för att tillsammans med William inleda en egen jakt på förövaren. Ett beslut med ödesdigra och livshotande konsekvenser.

Skymningsvarelser är den andra boken i kriminalserien om William Sinclairs och James Quilters upplevelser i den senviktorianska världen. Den första boken, Mörkrets barn, omnämndes av flera kritiker som en av det årets bästa svenska kriminalromaner.

SOFIE BJARUP är född och bosatt i Skåne. Hon har under en tid arbetat i London vilket gav henne inspiration att skriva bokserien om William och James.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skymningsvarelser
  2. +
  3. Mörkrets barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mörkrets barn av Sofie Bjarup (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sofie Bjarup

  • Mörkrets barn

    Sofie Bjarup

    Whitechapel, London, 1888. Den unge journalisten William Sinclair har aldrig tidigare varit i den här delen av staden. Anständigt folk ur överklassen har inte där att göra, men de makabra morden har med magnetisk kraft dragit dit både pressen och ...