Korsmärkt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Sveablot (del 2)
Antal sidor
502
Utgivningsdatum
2022-09-12
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Beckston, Carl-André (form)
Dimensioner
216 x 146 x 35 mm
Vikt
690 g
SAB
Hc
ISBN
9789180185257

Korsmärkt

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-09-12
239
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Året är 1739 och två decennier har gått sedan Sebastian senast vistades bland människor. När han nu tvingas avbryta sin självvalda isolering är det med ett brådskande syfte. Vännen Anders Celsius i Uppsala har vädjat om hans hjälp för att hindra den unge vetenskapsmannen Carl Linnæus att publicera en fortsättning på sin Systema Naturae. Med stöd av Kungliga Vetenskapsakademien har Linnæus katalogiserat, systematiserat och blottlagt alla de väsen som lever i människornas närhet, men som hittills lyckats hålla sin sanna natur dold. Väsen som med kyrkans makt har satts att styra över hela kungadömen. Men en sådan Systema Creaturae kommer få vidskepelsen att infrias och ta över. Allt det som människorna hittills bara fabulerat om och nästan trott på riskerar att bli sanning. En sådan bok kommer orsaka ett krig mellan skräckslagna människor och maktgiriga väsen. Linnæus och hans vetenskapliga anhang måste till varje pris stoppas.

Korsmärkt är andra delen i den historiska fantasyserien Sveablot.

JAN-ERIK ULLSTRÖM bor i trakten av Skövde, där han även är uppvuxen. Han debuterade 2011 och har utkommit med romaner i flera olika genrer, samt även barnböcker. Första delen i serien Sveablot, Dödsbringaren, utkom i januari 2022.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Korsmärkt
 2. +
 3. Dödsbringaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dödsbringaren av Jan-Erik Ullström (inbunden).

Köp båda 2 för 466 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Korsmärkt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande omskrivning av svensk historia
  Frolids_bokhylla, 5 februari 2023

  Korsmärkt av Jan-Erik Ullström är den andra delen i serien Sveablot. En fantasytolkning av den svenska historien. Året är 1739 och Carl Linnæus skriver på en förutsättning på Systema Naturae, kallad Systema Creature. En katalog över alla de väsen som lever dolda bland människorna. Sebastian får i uppdrag att förhindra att den ges ut.

  Blandningen av svensk historia, riktiga personer och händelser som vävs samman med nordiska väsen och myter är riktigt häftig. Möt Anders Celsius, Carl... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jan-Erik Ullström