Vingar av lakan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kuopio (del 4)
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2022-08-22
Förlag
Lind & Co
Översättare
Mattias Huss
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
216 x 145 x 36 mm
Vikt
666 g
SAB
Hce
ISBN
9789180185271
Vingar av lakan (inbunden)

Vingar av lakan

Inbunden Svenska, 2022-08-22
205
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är julimorgon i Kuopio och atmosfären är nästintill overklig. Sommarnatten har varit varm och flyglarmets ständiga tjut har stört invånarnas sömn. Oron för om männen ute i kriget någonsin kommer att komma hem är ständigt närvarande.

Tidigt på morgonen anländer kabaréartisten Mizzi Unruh tillsammans med ett litet barn - något som kommer att skaka om tillvaron för flera av stadens invånare. Vid lunchtid ljuder sirenerna igen. Fiendens bombplan är på väg in över staden.

Vingar av lakan skildrar en enda dag 1941 då Kuopio utsattes för sovjetiska bomber under fortsättningskriget. I romanen får vi följa ett flertal människor öden under en avgörande dag och liksom i de tidigare delarna av Sirpa Kähkönens Kuopiosvit handlar det främst om kvinnorna och relationen dem emellan mitt under brinnande krig.

SIRPA KÄHKÖNEN (f. 1964) är författare och har bland annat varit ordförande för Finlands PEN. Vingar av lakan är den fjärde delen i Sirpa Kähkönens kritikerhyllade serie om staden Kuopio och Finlands närhistoria. Den tilldelades den finska bokhandlarföreningens pris då den utkom i Finland.

Sirpa Kähkönens språk sjunger av poetisk lyhördhet för nyanser. Åter igen har hon översatt ekot av Kantelemusikens spröda toner och Kalevaladiktens ord, som påminner om Sibelius symfonier, till stor romankonst. (---) Översättningen är lyhört lysande av Mattias Huss. Ragnhild Oxhagen, Ölandsbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vingar av lakan
  2. +
  3. Nödrop

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nödrop av Grethe Bøe (pocket).

Köp båda 2 för 280 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sirpa Kähkönen