Den afrikanska farmen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Palmserien
Antal sidor
439
Utgivningsdatum
2022-09-05
Förlag
Lind & Co
Översättare
Artur Lundkvist
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
218 x 145 x 32 mm
Vikt
627 g
SAB
Npfb
ISBN
9789180185356

Den afrikanska farmen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-09-05
239
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
"Jag hade en farm i Afrika vid foten av berget Ngong. Själva ekvatorn sträckte sig över höglandet tjugofem mil längre norrut. Men min farm låg tvåtusen meter över havet."

Karen Blixens självbiografiska och mästerliga roman Den afrikanska farmen har bland annat beskrivits som ett av världslitteraturens mästerverk och en oförglömlig historia som fascinerat generation efter generation. Boken skildrar hennes 17 år (1914-1931) i Kenya, dåvarande Brittiska Östafrika, där Blixen drev en gård med tillhörande kaffeplantage. Hon sa själv att åren i Afrika var de rikaste i hennes liv, det var där hon under en omvälvande och händelserik tid upplevde både sina lyckligaste och svåraste stunder.

I romanen ser Karen Blixen tillbaka på sina upplevelser och beskriver människorna, naturen, det dagliga livet och arbetet på farmen, safarier och fester så målande att det framstår lika levande idag som när det skrevs. Boken visar också koloniallivet i Afrika under det brittiska imperiets sista år som stormakt. Den afrikanska farmen gavs ut första gången på engelska 1937 och kom samma år i Sverige i Artur Lundkvists översättning med titeln Afrikansk pastoral. 1955 gjorde Lundkvist en ny översättning som på Blixens begäran fick titeln Den afrikanska farmen. Boken ligger till grund för den flerfaldigt Oscarsvinnande filmen Mitt Afrika (1985).

KAREN BLIXEN (1885-1962) var en dansk författare som under pseudonymen Isak Dinesen debuterade 1934 med Sju romantiska berättelser. Vid sidan om Den afrikanska farmen är hennes mest framstående verk Vintersagor. Blixen var flera gånger nominerad till Nobelpriset i litteratur men tilldelades det aldrig.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den afrikanska farmen
  2. +
  3. M Vägatlas Sverige 2024

De som köpt den här boken har ofta också köpt M Vägatlas Sverige 2024 (häftad).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den afrikanska farmen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Klassiker som fascinerar än idag.
    Barbro Alatalo , 15 juni 2023

    Karen Blixen var en främmande fågel i en kolonialt styrd kontinent, livet nära urfolken var långt ifrån enkel men utvecklade för alla parter. Stor litteratur.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karen Blixen