Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2023-09-01
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
17 x 205 x 134 mm
Vikt
350 g
SAB
Lz Idle, Faysa
ISBN
9789180185844
Ett ord för blod (inbunden)

Ett ord för blod

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-09-01
249
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ett ord för blod Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"En sällsynt angelägen bok i vår tid, om vår tid. Det är en seger i sig, närmast ett mirakel, att hon kunnat skriva den efter det hon upplevt och utsatts för [...] Så mycket har sagts och skrivits av experter, journalister och författare som beskriver händelserna utifrån, via källor och betraktelser. Hon berättar inifrån, från epicentrum."

Aftonbladet

 

"Idle lyckas bättre än någon svensk bok om ämnet hittills levandegöra de kvinnor som lever omkring eller i periferin av detta våld."

Expressen

 

En viktig nutidsskildring och en klok, unik inblick i en ung kvinnas liv.

BTJ

 

 

 

2015 skjuts en ung man till döds i norra Stockholm. Faysa Idle känner honom som sin bästa vän. För resten av Sverige är han känd som en grundarna till det kriminella nätverket Dödspatrullen. Skjutningen blir början på en våldsam tid i svensk historia - vänner blir över en natt fiender och snart rasar en dödlig konflikt på gatorna. En av de första att välja sida blir Bilal - Faysas egen bror. Det dröjer inte lång tid innan hotbilden sprider sig från honom, ut i familjen.

Stockholms förorter brinner och mitt i elden står Faysa. En ung poet med en fot på varje sida av gängkriget som släckt hundratals liv under det senaste decenniet. Hur ska man bygga sig ett liv när alla omkring en när som helst riskerar att dö i förtid?

Ett ord för blod är en berättelse om att vara människa, anhörig och kvinna och hamna mitt emellan det vanliga samhället och det brutala gängvåldet.

FAYSA IDLE (f. 1998) växte upp i Tensta och har förlorat både vänner och familjemedlemmar i det svenska gängkriget. I dag verkar hon som poet och kreatör. Ett ord för blod är hennes första bok.

DANIEL FRIDELL är författare och regissör. Han har tidigare skrivit bland annat Kampen mot ISIS, Säg att du älskar mig och manus till filmen Sökarna.

THEODOR LUNDGREN är författare och har skrivit bland annat Där jag kommer ifrån med Dragomir Mrsic och var redaktör för Tills alla dör av Diamant Salihu.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett ord för blod
 2. +
 3. Tills alla dör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tills alla dör av Diamant Salihu (pocket).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ett ord för blod. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Överskattad
  Matias PJ, 6 november 2023

  En PK-bok som är helt rätt att tycka om idag, lite som att ge Yasin P3 Guld. Ingen roman, ingen dokumentär, mer som en ganska torftig, personlig beskrivning, av livet i ett utsatt område. Nä, låt bli den här boken om du inte vill tjuvläsa en tonårstjejs dagböcker.

 2. En mycket läsvärd bok
  Special K, 6 november 2023

  En högst aktuell bok som beskriver hur det är att vara anhörig till en kriminell bror. Denna bok är skriven av en som lever mitt i och ger en annan bild av de individer som drabbas än den vi ser i media. Läs den!

 3. Ett ord för blod
  annakari blomdahl, 1 november 2023

  Mycket bra och informativ, speglar en verklighet jag inte visste något om, men som är vardag för många mycket unga människor, så sorgligt att det blivit så i vårt samhälle. Lånar ut boken, och pratar om den till mina bekanta. Viktigt att vi får veta hur verkligheten ser ut.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna