Jomsviking. Danahären (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Jomsviking (del 3)
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2023-03-13
Förlag
Lind & Co
Översättare
Jan Wibom
Medarbetare
Koitzsch, Henrik (form)
Dimensioner
178 x 110 x 26 mm
Vikt
242 g
SAB
Hce
ISBN
9789180186438
Jomsviking. Danahären (pocket)

Jomsviking. Danahären

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-03-13
79
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Året är 1007. Torstein Knarresmed har som hövding i Vingulmork, det rika kustområdet öster om Viken, blivit en av de mäktigaste männen i Skandinavien. Uppväxten som träl är ett avlägset minne. Hans älskade Sigrid har fött två söner. Livet är gott. Men vid horisonten hopar sig orosmolnen. Både den äregiriga Erik Jarl i Tröndelagen och den danska kungen Sven Tveskägg har siktet inställt på de engelska kungadömena. Landområden som en gång varit under dansk lag ska återerövras och den hatade kung Ethelred avsättas från tronen. Danahären tar läsaren rakt in i den våldsamma och konfliktfyllda tid då de skandinaviska kungarna och jarlarna samlades i allianser för att erövra de engelska kungadömena. Förändringens vindar blåser: Kristendomen är på allvar på väg, och med den kommer det nordiska samhället att förändras för alltid. Torstein Knarresmed, jomsviking och härskare över Vingulmork, står snart mitt i en konflikt mellan kungar och stormän, och mellan gammal och ny tid.

Det här är den tredje fristående boken i Jomsviking-serien. Böckerna är sålda till en lång rad länder och har gjort stor succé i Norge. Den tidigare två delarna av Jomsviking utgavs på Lind & Co 2019 och 2021.

BJØRN ANDREAS BULL-HANSEN (f. 1972) debuterade som författare 1996 och är känd för sina gripande berättelser och skildringar av starka öden. Författaren driver också en populär Youtube-kanal tillägnad vikingakultur. Jomsviking Danahären är den tredje delen i Jomsviking-serien

"Bjørn Andreas Bull-Hansen har överträffat sig själv med den tredje boken i sin vikingaserie! Danahären är inget annat än en imponerande historisk roman."
Verdens Gang

"Bull-Hansen behärskar till fullo konsten att måla upp en spänningsladdad berättelse med ett stundom explosivt språk."
Fredriksstad Blad
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jomsviking. Danahären
  2. +
  3. Jomsviking

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jomsviking av Bjørn Andreas Bull-Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jomsviking. Danahären. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inte lika bra som de två första böckerna i serien
    Annika B, 2 juli 2023

    Danahären är inte lika bra som de två första böckerna i serien. Den är lite långrandig, de dricker öl och sedan ännu mer öl och blir alldeles för berusade. Torstein har perioder av nattsvart tungsinne. Det är kamp och svek.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bjørn Andreas Bull-Hansen