Det långa vita molnets land (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
681
Utgivningsdatum
2023-06-12
Förlag
Lind & Co
Översättare
Anna Hörmander Plewka
Originaltitel
Im Land der weißen Wolke
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
216 x 141 x 45 mm
Vikt
904 g
SAB
Hce
ISBN
9789180187077
Det långa vita molnets land (inbunden)

Det långa vita molnets land

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2023-06-12
259
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
London 1852. Guvernanten Helen Davenport arbetar i ett välbeställt hem, men trots att hon har allt hon kan önska saknas en avgörande sak: en egen familj. Helen är ingen ungdom längre och tiden för att hitta en lämplig friare håller på att rinna ut. När hon i kyrkobladet stöter på en annons efter anständiga unga damer som önskar ingå äktenskap med medlemmar av den anglikanska kyrkan i Christchurch, Nya Zeeland, känns det som om den gällde henne personligen. Även Lady Gwyneira Silkham har trots uppväxten på ett walesiskt fårägargods svårigheter att hitta ett lämpligt äktenskapsparti. Hennes frimodiga natur avskräcker de lämpliga unga lorderna. När fadern spelar bort hennes hemgift uppstår möjligheten att lösa skulden genom att lova bort dotterns hand. Den tilltänkta äkte mannen har även han ett fårgods - på Nya Zeeland. Helen och Gwyneiras öden flätas samman på resan mot det nya hemlandet. Men deras äventyrslust kommer att sättas på hårda prov. Mötet med det nya landet är fyllt av förväntningar men också bittra besvikelser. Kommer de att kunna göra sig ett hem i Aotearoa - det långa vita molnets land?

Det långa vita molnets land är en fängslande roman om kärlek och hat, tillit och fiendskap i två familjer vars öden är oupplösligt förbundna.

SARAH LARK, född 1958, har blivit en bästsäljande författare med sina fängslande romaner från Nya Zeeland och Karibien, som också nått en stor internationell läsekrets. Sarah Lark är en pseudonym.

"Det långa molnets land är i sin historik nära besläktad med vår egen mästare inom området emigrantlitteratur, Vilhelm Moberg och hans Utvandrarromaner. De påminner om Sarah Larks senaste roman, både till omfång och historik, i den meningen att det mesta som berättas, kunde ha hänt verkliga personer. Nu är de som nämns vid namn oftast fiktiva men deras tid och upplevelser är äkta."
Ragnhild Oxhagen, Ölandsbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det långa vita molnets land
  2. +
  3. Den övergivna trädgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den övergivna trädgården av Kelly Bowen (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sarah Lark