Skuggor över Kullaberg: om tv-serien Kullamannen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Stupidobiblioteket (del 13)
Utgivningsdatum
2022-01-03
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789180195355
Skuggor över Kullaberg: om tv-serien Kullamannen (e-bok)

Skuggor över Kullaberg: om tv-serien Kullamannen E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2022-01-03

Styckköp

23

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Över jul och nyår 1967 visade Sveriges Television den numera klassiska ungdomsthrillern Kullamannen - en tv-serie som kommit att älskas av flera generationer, även i bokform. I "Skuggor över Kullaberg" återbesöker vi inspelningsplatserna, möter såväl skaparna av serien som skådespelarna och får en inblick i vad det var som lågbakom Kullamannens storhet. En tv-serie som fortfarande lockar nya, unga tittare och dessutom hålls levande genom en livaktig Facebookgrupp.
I eboksversionen ingår även ett bonusmaterial bestående av intervjuer med regissören och några av tv-seriens skådespelare.
I Stupidobiblioteket samlas texter om de okända och bortglömda delarna ur nöjeshistorien. Kärleksfulla porträtt av udda och excentriska artister, och skildringar av en äldre tids populärkultur, som idag kan framstå som besynnerlig och apart. Texterna är nostalgiska återblickar, fulla av överraskande anekdoter, men sätter också in företeelserna i sina historiska sammanhang. Texten har tidigare publicerats i "Kapten Stofils årsbok" (2012).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »