Vietnamdesertörerna: Amerikanska avhoppare i Sverige  (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (178.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Johan Holmberg
Utgivningsdatum
2022-09-28
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789180199698

Vietnamdesertörerna: Amerikanska avhoppare i Sverige Ljudbok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2022-09-28

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
"Det är väl fullständigt klart. Ingen ansvarskännande människa kan vara med om galenskapen i Vietnam." Orden är Craig Andersons. Han var en av de första i en stor ström amerikanska desertörer som åren 19671973 flydde Vietnamkriget för Sverige, länge det enda land som gav dem asyl. Sammanlagt kom ungefär 800 militärer hit. Så här snart 50 år sedan de första desertörerna kom har författaren Johan Erlandsson sökt upp dem igen. Han möter Alan, som både hunger- och törststrejkade för desertörernas sak. Här finns Vincent, vars pappa beordrade honom att genast komma tillbaka från det kommunistiska isberget Sverige. Och Lew som valde att resa tillbaka till USA för att uppmärksamma kampen för amnesti för desertörerna, men dömdes till flera månader i militärfängelse. "Vietnamdesertörerna" är en berättelse om mod och kurage, om ett annat Sverige och om ett USA som aldrig riktigt skulle förlåta dem.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vietnamdesertörerna: Amerikanska avhoppare i Sverige . Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Häpnadsväckande information
    -, 20 maj 2023

    Erlandsson har gjort ett enastående arbete att klargöra denna pusselbit i Vietnamkriget. Kunskap som man från Amerikanska myndigheter velat undanhålla gemene man. Jag tackar författaren för en oerhört spännande berättelse och för kunskap som vi alla behöver.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johan Erlandsson