Medarbetaravtal, personalkostnader och produktivitet : en fallstudie av avtalets effekter på utvecklingen inom massa- och pappersindustrin (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Ratio rapport (del 17)
Antal sidor
54
Utgivningsdatum
2020-11-25
Förlag
Ratio
Medarbetare
Fredriksen, Magnus (form)
Dimensioner
210 x 148 x 4 mm
Vikt
102 g
SAB
Ohab-c
ISBN
9789180202022
Medarbetaravtal, personalkostnader och produktivitet : en fallstudie av avtalets effekter på utvecklingen inom massa- och pappersindustrin (häftad)

Medarbetaravtal, personalkostnader och produktivitet : en fallstudie av avtalets effekter på utvecklingen inom massa- och pappersindustrin

Häftad,  Svenska, 2020-11-25
65

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Medarbetaravtal, personalkostnader och produktivitet : en fallstudie av avtalets effekter på utvecklingen inom massa- och pappersindustrin Kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Medarbetaravtal är en ovanlig kollektivavtalsform där särskilda krav ställs på samarbete mellan tjänstemannafacken och arbetarfacken eftersom avtalet tecknas gemensamt. Det saknas idag kunskap om effekterna av kollektivavtal generellt och medarbetaravtal i synnerhet. Parterna inom pappers- och massaindustrin tecknade 1996 medarbetaravtal vilket möjliggör en jämförelse på branschnivå. Med hjälp av syntetiska kontrollgrupper undersöker vi hur arbetskraftskostnad och produktivitet påverkas av den unika kollektivavtalslösningen. I rapporten kommer vi fram till att det i dagsläget är svårt att visa på några tydliga effekter vilket inte är helt förvånande med tanke på hur medarbetaravtalen som finns är utformade. Mer kunskap kring de ekonomiska effekterna av olika typer av kollektivavtal är en förutsättning för informerad diskussion kring framtidens kollektivavtal. Det krävs ytterligare studier i de fall ett mer renodlat medarbetaravtal skulle tecknas i framtiden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medarbetaravtal, personalkostnader och produktivitet : en fallstudie av avtalets effekter på utvecklingen inom massa- och pappersindustrin
  2. +
  3. Varför gigga som matkurir? : förutsättningar och förväntningar bakom okvalificerat gig-arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varför gigga som matkurir? : förutsättningar oc... av Andrea Geissinger, Monia Lougui, Linda Weidenstedt (häftad).

Köp båda 2 för 145 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna