Galileos misstag : till försvar av panpsykismen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-12-06
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789180203739
Galileos misstag : till försvar av panpsykismen (e-bok)

Galileos misstag : till försvar av panpsykismen E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2021-12-06

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Att formulera en teori om hur medvetande uppstår ur neurologisk aktivitet är en av den moderna vetenskapens största utmaningar. Men frågan är om medvetandets mysterium överhuvudtaget kan lösas inom vårt nuvarande vetenskapliga paradigm?

I Galileos misstag visar Philip Goff hur Galileo Galileis revolutionerande bedrift att beskriva naturen med ett enbart matematiskt språk förutsatte att allt som inte kan beskrivas matematiskt - färger, dofter, smaker, ljud - skalades bort från den objektiva världen och förpassades till det subjektiva medvetandets sfär. Men om det som inte kan beskrivas med den moderna naturvetenskapens matematiska modeller tillskrivs medvetandet, hur ska då medvetande förstås vetenskapligt?

En ny början till svaret på medvetandets gåta finner Goff istället i panpsykism, en teori som förordar att medvetande är en fundamental egenskap hos all materia. Med stöd i teorier som utarbetats av vetenskapsmannen Arthur Eddington och filosofen Bertrand Russell presenterar han en ny väg mot den slutgiltiga teorin om medvetande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Philip Goff