Handbok för fifflare (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-10-28
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789180203807
Handbok för fifflare (e-bok)

Handbok för fifflare E-bok

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2021-10-28

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I Handbok för fifflare granskar Hanne Kjöller det buffébord av välfärdsförmåner där var och en med rymligt samvete kan förse sig. Med offentliga uppgifter från statliga utredningar, remissvar och rapporter visar hon hur fusket går till och hur riskerna att ertappas ser ut. Samt hur bristande kontroll och politisk undfallenhet har gjort välfärdssystemen till en bördig mylla för småfifflare och organiserade brottslingar. Förhoppningen är att regering och riksdag till sist ska fatta de beslut som både borgerliga och socialdemokratiska regeringars utredare satt överst på sina önskelistor under decennier.

Det här är en guide för dig som vill börja fuska med bidrag, och en skarpsinnig kritik mot Sveriges alltför lättsvindlade välfärdssystem.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Handbok för fifflare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Skrämmande intressant
    Sven, 10 februari 2022

    Oerhört mycket fakta som gör läsaren bedrövad över hur skattepengarna rinner ut som genom ett såll. Genomarbetad, övergripande och lättläst.

  2. Ögonöppnare!
    Lars S, 16 november 2021

    Väldigt intressant och avslöjande bok om skillnaderna i syn på skattessystemet och välfärdssystemet i Sverige. Det första är ständigt föremål för noggranna kontroller och inhämtning av data från oberoende källor emedan det andra är helt utlämnat till enskilda individers uppgifter utan möjligheter till kontroll, utom möjligen långt senare i efterhand men med mycket små möjligheter att rätta till felaktiga utbetalningar. Den organiserade brottsligheten har noterat detta och gjort en mycket stor... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner