Att behandla samsjuklighet - manual : en manual med MI, KBT, ACT och tydliggörande pedagogik för en transdiagnostisk behandling av samsjuklighet vid skadligt bruk och beroende (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2022-02-15
Förlag
LLOA
Dimensioner
297 x 210 x 13 mm
Vikt
711 g
SAB
Ohi
ISBN
9789180209236

Att behandla samsjuklighet - manual : en manual med MI, KBT, ACT och tydliggörande pedagogik för en transdiagnostisk behandling av samsjuklighet vid skadligt bruk och beroende

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-02-15

Slutsåld

Om behandlingsmanualen "Att behandla samsjuklighet!" och arbetsboken. Mycket har skrivits om behovet att samarbeta och att behandla den psykiska ohälsan och beroende vid samsjuklighet samtidigt. Men det fattades konkret vägledning och en manual i hur skulle man behandla den psykiska ohälsan och beroende samtidigt. Hur viktig är att jag kan alla diagnoserna? Undrade bekymrade behandlare. Det är jätteviktigt för en läkare och när det handlar om att personen ska få rätt medicin. Men det är inte så viktigt när det handlar om den här manualens psykologiska behandlingen.

Varför det? För att de olika psykologiska symtom kan behandlas transdiagnostisk, det vill säga det som är gemensamt för både den psykiska ohälsan och skadligt bruk och beroende med eller utan substanser.

Den här manualen erbjuder konkreta verktyg och strategier för att behandla samtidigt den psykiska ohälsan och beroende. Den har provats som behandling i olika öppenvårdsmottagningar. Resultatet är lovande.

Liria Ortiz är leg. psykolog, psykoterapeut, handledare, föreläsare och författare. Hon har en masterutbildning i Acceptance and Commitment Therapy, ACT, specialist i klinisk psykologi och MINT certifierad MI-tränare, utbildare i MI (MINT). Hon har fått olika priser bland annat det Stora Psykologpriset år 2017. Liria har skrivit flera böcker som man hittar på Adlibris och Bokus.
Hon föreläser och utbildar utifrån den här manualens innehåll.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Att behandla samsjuklighet - manual : en manual med MI, KBT, ACT och tydliggörande pedagogik för en transdiagnostisk behandling av samsjuklighet vid skadligt bruk och beroende. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kommentar
  Annika, 16 oktober 2022

  Tyckte om manualen. Lättläst och tydlig. Bra övningar. Användbar vid samsjuklighet, men även enbart vid beroendeproblematik. En del mindre fel i språket men inget som stör.

 2. Lättillgänglig kunskapskälla!
  Alex, 14 oktober 2022

  I manualen "Att behandla samsjuklighet" ger Liria en bra övergripande bild av de olika metoderna MI, KBT och ACT. Manualen innehåller många bra stycke av psykoedukation och övningar, tex avsnittet kring känslohantering som jag uppskattar speciellt mycket.

  Manualen innehåller en väldigt bra text om självmedkänsla, där Liria på ett väldigt kraftfullt sätt beskriver självmedkänsla och vikten av denna. Hon ger målande exempel på hur komplimanger lätt studsar ifrån oss när vi möter dem, t... Läs hela recensionen

 3. Recension
  Ulrika EE, 18 augusti 2022

  Liria Ortiz har utarbetat en manual som hon kallar "Att behandla samsjuklighet". I manualen utgår hon från MI, KBT och ACT. På omslaget utlovas en tydliggörande pedagogik för en transdiagnostisk behandling av samsjuklighet vid skadligt bruk och beroende. Manualen håller vad den lovar. Med kunskaper inom MI, KBT och ACT så ska man inte förvänta sig några nyheter. Igenkänningsfaktorn finns där när det gäller programinnehållet och övningarna. Utöver detta finns perspektivet med problematiken som... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner