En månad på landet (e-bok) Spara 46%
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2023-10-20
Förlag
Modernista
Översättare
Ragnar Strömberg
ISBN
9789180230308

En månad på landet E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2023-10-20

Styckköp

59 109 Du sparar 50 kr!
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Modern brittisk klassiker för första gången i svensk översättning

»Ett fantastiskt litterärt verk.« Johan Malm, Go'Kväll, SVT

»Vad som i slutändan gör det här till en så bra roman är i första och sista hand Carrs temperament, att han ingjuter humor och esprit i berättelsen - kort sagt, liv.« Bernur

»Ett mästerverk. En av de bästa romaner jag läst om första världskriget.« Carl-Johan Malmberg

En veteran från första världskriget anländer till den avlägsna byn Oxgodby i Yorkshire för att tillbringa sommaren med att restaurera en nyligen upptäckt muralmålning från medeltiden. Tom Birkin har kriget och ett misslyckat äktenskap bakom sig, men i kyrkan där han både bor och arbetar finner han ett lugn i dagarnas likformighet. Omgiven av den vackra, fridfulla landsbygden avtäcker han långsamt den anonyma konstnärens tolkning av Yttersta Domen och erfar samtidigt en känsla av förnyelse och framtidstro. Men när sommaren går mot sitt slut och arbetet är klart ställs Birkin inför valet att stanna eller lämna Oxgodby för alltid.
I J. L. Carrs En månad på landet minns en krigsveteran den idylliska sommaren 1920. Han reflekterar över tidens gång, konstens kraft och hur minnet av denna månad på landet hjälpt honom under svåra tider. Boken nominerades till Booker Prize och vann The Guardian Fiction Prize 1980.
I översättning av Ragnar Strömberg.

J. L. CARR [1912-1994] var en engelsk författare, förläggare och excentriker. Efter att ha arbetat som lärare och rektor under många år drog sig Carr tillbaka och grundade ett litet förlag. Carr skrev åtta romaner under sitt liv varav två har filmatiserats: En månad på landet, med skådespelare som Colin Firth och Kenneth Branagh, och A Day in Summer.

»Lättläst med finstämd stämning och med målande beskrivningar av både karaktärerna, känslolägen och miljöer.« Betyg: 4 av 5 - Mias bok

»En mycket lågmäld och fin roman.« Bokpilen

»En liten söt pärla att njuta av som en pralin.« Vildis bokvrå
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av J L Carr