Satans sommar (inbunden) Satans sommar
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Martin Juncker (del 2)
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2021-06-08
Förlag
Modernista
Översättare
Svante Skoglund
Originaltitel
Satans sommer
Dimensioner
216 x 140 x 30 mm
Vikt
630 g
SAB
Hce
ISBN
9789180230551
Satans sommar (inbunden)

Satans sommar

(15 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-06-08
39 118 Du sparar 79 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
UPPFÖLJAREN TILL VINTERLAND - VINNARE AV DANSKA KRIMINALAKADEMINS DEBUTANTPRIS

»Omöjlig att lägga ifrån sig.« Betyg: 5 av 5 - Bokprataren

»Kim Faber och Janni Pedersen skriver så spännande att jag otåligt väntar på nästa bok.« Lotta Olsson, DN, om Vinterland

Martin Junckers hustru, Charlotte, får ett anonymt tips: Den fruktansvärda terrorattacken för sex månader sedan kunde ha undvikits.
Charlotte är grävande journalist och konfronterar Juncker, som utreder brottet, men han fruktar för både sitt eget och Charlottes liv om hon ger sig djupare in i frågan. Junckers gamla kollega Signe är mer benägen att hjälpa Charlotte, men hon har sina egna utmaningar att brottas med. När det visar sig finnas en koppling mellan terrorbrottet och ett lik som hittats i Kongelunden släpper Signe ändå alla sina personliga problem och satsar allt på att få fram sanningen.
Juncker befinner sig i Sandsted, plågad av mardrömmar efter sin fars död. När en av stadens advokater hittas mördad i stadsparken kastas han in i en omfattande utredning som också visar sig ha anknytningar till hans eget förflutna.
I svensk översättning av Svante Skoglund.

KIM FABER [f.1955] och JANNI PEDERSEN [f.1968] debuterade 2019 med kriminalromanen Vinterland, som vann Danska kriminalakademins debutantpris 2020. Janni Pedersen är till vardags kriminalreporter på danska TV2. Kim Faber är före detta journalist på Politiken, där han arbetade som nyhets- och kulturjournalist i 25 år.

»De här böckerna slukar mig totalt.« Stinas böcker

»Nytänkande och nervkittlande. Omöjlig att lägga ifrån sig!« Betyg: 5 av 5 - Idas recensioner

»Det vardagliga blandas perfekt med det superspännande, och pulspåslaget är stundtals högt.« Bibbloagneta
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Satans sommar
 2. +
 3. Blodland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blodland av Kim Faber, Janni Pedersen (pocket).

Köp båda 2 för 88 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Satans sommar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skickliga författare
  Håkan Lundgren, 29 december 2021

  Suveräna författare som gör att varje sida i boken är ett nöje att läsa. Har aldrig varit med om maken trots att jag läser ca 20 böcker/år. Heder även till översättaren!

 2. Riktigt bra!
  Kaffeläsaren, 6 oktober 2021

  Riktigt bra och välskriven deckare. Danskarna kan verkligen det här med att skriva spännande deckare som är svåra att lägga ner!

 3. En deckare omöjlig att lägga ifrån sig!

  Trots att jag inte läst den tidigare boken Vinterland var Satans sommar en fröjd att ta sig igenom. Handlingen är rakt på sak och har ett tempo som skapar spänning och intresse hos läsaren. Varje kapitel innehåller pusselbitar som för handlingen framåt på ett välgjort sätt och det är omöjligt att veta mördaren förrän de sista sidorna.

  Satans sommar är en välskriven deckare med en perfekt blandning av action, pusselbitar, miljöbeskrivningar och karaktärsutvecklingar. Boken är genomtän... Läs hela recensionen

 4. Suverän!
  Bokhyllaniskuggan, 6 augusti 2021

  ❥ Recension

  Del 2 i serien om kriminalkommissarie Martin Juncker.

  Det här är så vansinnigt jävla bra!

  Det Faber och Pedersen har skapat är en fantastisk samhällsskildring och ett persongalleri utöver det vanliga. Det är en perfekt mix av karaktärernas privata liv och deras yrken och hur det ena går in i det andra. Språket och berättandet driver spänningen framåt och historien känns levande. Som jag skrev efter jag läst första boken i serien, Vinterland, så ha... Läs hela recensionen

 5. Satans sommar

  Fantastiskt bra. Längtar vtill en fortsättning. Det finns mycket i boken som man vill följa vidare. Hoppas det kommer en uppföljare snart. Jag längtar.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna