Ek (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
365
Utgivningsdatum
2021-06-14
Förlag
Modernista
Dimensioner
178 x 110 x 21 mm
Vikt
192 g
SAB
Hc
ISBN
9789180230605

Ek

(12 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-06-14
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
1625. Nio ekar förs på slädar över Mälarens is. De har fällts för att användas i bygget av rikets nya stridsskepp, Vasa. På en av slädarna vilar liket efter en man, ett offer för de olyckor som tycks följa i de nio ekarnas väg.
I en låda i Vasamuseets magasin i Stockholm förvaras en skulptur snidad i ek från Mälardalen. Disa Kassman och hennes unge kollega Greger Andersson får i uppdrag att restaurera den trasiga skulpturen som haft formen av en vildman. Disa försöker balansera sitt jobb på Vasamuseet med en älskarinna, en hjälpbehövande make och sjuka föräldrar. Men stressen hon känner inför restaureringsarbetet är inte normal. Det dröjer inte länge förrän hon blir som besatt av skulpturen.
När flera otäcka händelser inträffar på museet växer pressen. En vakt försvinner spårlöst och finska turister gör ett makabert fynd i en av utställningsmontrarna. Ombord på Vasa hittas blod. Disa litar inte längre på sig själv, Greger är rädd för sina egna tankar. Och i skogen vid Mälaren börjar nio döda ekar grönska mitt i vintern.
Många miste livet då Vasa sjönk. Nu vill någon att fler ska dö...

FRIDA ANDERSSON JOHANSSON [f. 1975] är litteraturvetare och journalist. Hon bor med man och två barn i ett radhus i Segeltorp söder om Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ek
 2. +
 3. Falsksken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Falsksken av Sara Engström (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ek. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  Silverstaden (Strasbourg), 24 augusti 2023

  Väl skriven, skrämmande utan överdrift. Miljön tycks väl beskriven. Intressant blandning av historiska och samtida fiktion. Kan läsas som en reflektion både om kultursminnes vård och ekologi

 2. Skräck utan skräck
  Jackie Laa Renholm, 1 mars 2022

  Äntligen, svensk skräck för vuxna, det hittar man inte varje dag - tänkte jag.
  Boken är välskriven, historien genomtänkt, även om karaktärerna känns lite platta är det inte något större fel på dem och jag skulle klassa den som övernaturlig thriller - alltså på det stora hela borde det vara en bok som jag skulle älska, det hade jag naturligtvis också trott när jag köpte den.
  Tyvärr faller den på det som är det absolut viktigaste för en skräckbok; den är inte läskig! Jag kan faktiskt ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Frida Andersson Johansson