Eldskytten (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
En Kattlundsdeckare (del 1)
Antal sidor
519
Utgivningsdatum
2022-04-01
Förlag
Modernista
ISBN
9789180231244
Eldskytten (e-bok)

Eldskytten E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2022-04-01

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Storartat! En av årets bästa svenska deckardebuter.« Bengt Eriksson, Deckarlogg

Under en blöt kväll på krogen i Lübeck 1359 råkar Visbys stadsfogde Botulf Kattlund slå ner en mäktig man, det kungliga sändebudet Bo Jonsson Grip. Botulf skickas tillbaka till Visby och räknar med avsked. På vägen hem träffar han på ett lik som flutit i land. Kanske en drunknad sjöman?
När Botulf väl är framme och står inför Visbys borgmästare visar det sig att han inte alls ska få sparken. I stället blir han befordrad och får i uppdrag att sätta fast mördaren. Den döde på stranden visar sig vara en eldskytt, tidens namn på de som skjuter med nymodigheten stångbössa.
En dramatisk mördarjakt tar sin början, där Botulfs alla förmågor ska sättas på prov. Att Gotland mitt i alltihop blir invaderat av Valdemar Atterdag gör inte uppdraget enklare...

ANDERS H. BLOMSTRÖM valde efter en karriär som lärare att bli författare på heltid. Eldskytten är hans första bok och första delen i hans serie populära medeltidsdeckare - Kattlundsdeckare - om Botulf Kattlund.

»Anders H. Blomström kan sin Gotlandshistoria. Man sugs in i handlingen.« Gotlands Tidningar
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Eldskytten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra intrig men omständlig och för lång
    Münster, 4 september 2023

    Det var en bra historia som helhet, men alltför långrandigt och precist berättad. Det förefaller som om författaren egentligen är mest intresserad av Gotlands och Hansans historia och hittat på berättelsen för att få berätta den. Dessutom är språket inte alltid det bästa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anders H Blomström