Vit död (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Helgi Reykdal (del 1)
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2021-10-25
Förlag
Modernista
Översättare
Arvid Nordh
Originaltitel
Hvítidau¿i
Dimensioner
180 x 110 x 17 mm
Vikt
150 g
SAB
Hce
ISBN
9789180232043

Vit död

(9 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2021-10-25
29
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Ragnar Jónasson behärskar nordic noir-genren till fullo.« Financial Times

»Är detta världens just nu bästa deckarförfattare?« The Times

1983. Ett gammalt sjukhus i Akureyri på norra Island, tidigare använt som tuberkulossanatorium. En morgon hittas den äldre sjuksköterskan Yrsa brutalt mördad på sitt kontor, med två fingrar avskurna. Kriminalinspektör Hulda Hermannsdóttir och en överordnad kollega, Sverrir, skickas dit för att utreda fallet. Det finns fyra misstänkta, varav en är huvudläkaren Fridjon. Men mindre än en vecka efter det första mordet hittas även Fridjon död, till synes efter ett fall från en balkong. Sverrir bedömer det som självmord.2012. Helgi Reykdal är en ung polis som pluggat kriminologi i England och nu ska fullborda sin avhandling om de olösta morden i Akureyri. Han har också erbjudits ett jobb på Reykjavik-polisen - den tjänst Hulda Hermansdóttir just är på väg att pensioneras från. Under avhandlingsarbetet träffar Helgi de misstänkta från 1983, även om alla inte är beredda att prata om fallet. När en av dem, Tinna, hittas mördad i sin säng bestämmer sig Helgi för att tacka ja till jobbet på polisen. Han är nu fast besluten att till sist lösa det 30 år gamla mysteriet med sjukhusmorden i Akureyri.
I svensk översättning av Arvid Nordh.

RAGNAR JÓNASSON [f. 1976] är det senaste stora stjärnskottet inom den isländska kriminallitteraturen, internationellt hyllad som en av de främsta nya »Nordic noir«-författarna. Mörkret, den första boken om Hulda Hermannsdóttir, hyllades av kritikerna och blev en internationell storsäljare. Mörkret utspelar sig i slutet av Hulda Hermannsdóttirs karriär, medan de följande böckerna i serien, Ön och Dimma, är förlagda till ett tidigare skede i hennes liv. Vit död är första boken i en ny serie, där polisen Helgi Reykdal får ta över huvudrollen från Hulda Hermansdóttir.

Om Ragnar Jónasson & Hulda Hermansdóttir-serien:
»Mörkret är en fantastisk deckare. Jag sträckläste den.« Anna-Karin Ferm, SVT Go'kväll
»Ragnar Jónasson har en otäck förmåga att bygga upp skrämmande scener.« Lotta Olsson, DN
»Ragnar Jónassons mästerliga serie är en milstolpe inom modern kriminallitteratur.« The Times
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vit död
  2. +
  3. Dimma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dimma av Ragnar Jónasson (pocket).

Köp båda 2 för 108 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vit död. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En märklig historia
    Leif Åke, 19 april 2022

    Författaren verkar märkligt okunnig om polisarbete. Handlingen i korthet: en person hittas död, uppenbarligen mördad. En tid senare hittas ytterligare en person död efter att ha fallit från hög höjd. Polisen bestämmer sig då för att fallet är löst. Den andra personen som dött har "naturligtvis" mördat den första och sedan drabbats av samvetskval och tagit livet av sig. Case closed! Utan vare sig motiv, teknisk bevisning eller vittnen. Storyn verkar skapad av en tolvåring, hur kan denne förfat... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ragnar Jónasson