Glastronen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (448.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Glastronen (del 1)
Läsålder
12-15 år
Inläsare
Filip Johansson
Utgivningsdatum
2021-06-10
Förlag
Modernista
Översättare
Lena Jonsson, Emma Jonsson Sandström
ISBN
9789180233675

Glastronen Ljudbok

(60 röster)  |  Läs 6 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-06-10

Styckköp

159

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Första boken i den storsäljande Glastronen-serien

»Läs den om du är en fantasyälskare.« Betyg: 5 av 5 - Emilias boktips

»Så spännande att man bara vill ha mer, mer och mer!« Betyg: 5 av 5 - Bokriket

»Handlingen är absolut briljant, och jag ÄLSKAR den. Lönnmördare, palatsintriger, magi och romanser. Vad mer kan man begära?« Petras bokblogg

I kungadömet Adarlan - där magi och gamla seder förbjudits, och där härskaren styr med järnhand - kallas landets främsta lönnmördare, 18-åriga Celaena Sardothien, till rikets vackra, skimrande glasslott.
Hon reser dit, inte för att mörda kungen, utan för att vinna sin frihet. Om Celaena besegrar tjugotre motståndare i en tävling mördare, tjuvar och soldater blir hon frigiven från fängelset och kommer att få tjäna som kungens kämpe.
Kronprinsen, Dorian Havilliard, kommer att utmana henne. Kaptenen för livgardet, Chaol Västfall, kommer att träna henne. Och båda kommer att försöka vinna hennes hjärta. Men något ondskefullt ruvar i glasslottet, något som är där i syfte att döda.
Celaenas kamp för sin frihet övergår till en kamp för överlevnad, till ett desperat försök att förgöra de mörka krafterna innan de utplånar hela hennes värld.
Glastronen är första delen i den storsäljande Glastronen-serien.

SARAH J. MAAS är en amerikansk ungdomsboksförfattare som har slagit igenom stort med Glastronen-serien. Hennes böcker har översatts till mer än 35 språk och sålt i över 9 miljoner exemplar världen över. En TV-serie baserad på Glastronen-sviten kommer att produceras av Mark Gordon, som bland annat gjort Ray Donovan och Grey's Anatomy. Sarah J. Maas är även aktuell med sin nya bokserie: Ett hov av taggar & rosor. Hon är bosatt i Pennsylvania tillsammans med sin make och hund.

»Celaena är en hjältinna att älska!« Prickiga Paula

»Oumbärlig läsning för alla som gillar episk fantasy.« USA TODAY

»Jag fastnade direkt i den här världen och hade jag inte haft lördagsjobb hade jag suttit uppe hela natten mellan fredag och lördag för att läsa ut den.« Vargnatts bokhylla
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Glastronen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra
  -, 6 december 2023

  Bra. Lite seg i början innan man lär sig alla namn på folk/städer/länder. Men sedan blev den riktigt bra.

 2. Helt ok
  -, 13 oktober 2023

  Lite mycket ostig romans för min smak men annars helt ok!

 3. Fantastiskt bokserie!
  -, 10 augusti 2023

  Karaktärer med stort djup och fängslande handling som gör att man bara vill ha mer och mer. Önskar att jag kunde läsa dem för första gången igen.

 4. Glastronen del 1
  -, 17 maj 2023

  En intressant bok vars nackdelar var små. Boken var förutsägbar men den gjorde inget fel i berättelsen och jag ser fram emot nästa bok i serien.

 5. Spänning runt varje hörn!
  -, 4 maj 2023

  Älskade att lyssna på denna. En fantastisk historia om en ung kvinna på hennes äventyr mot överlevnad! Den har allt en fantasyroman bör ha: romans, spänning, magi och intriger. Uppskattade denna mycket!

 6. Magisk
  - (Norrköping), 29 juli 2022

  Fängslade och spännande läsning till sista bladet!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Sarah J Maas