Återvändaren (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2022-02-18
Förlag
Modernista
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hc
ISBN
9789180234924

Återvändaren

(36 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-02-18
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Man känner igen en skicklig författare på att han kan fånga läsaren. Debutanten Anders Sundkvist har den förmågan.« Lotta Olsson rekommenderar Återvändaren i DN

»En av årets bästa deckardebutanter.« Bengt Eriksson, Deckarlogg

»En riktigt bra kriminalroman.« Helenas deckartips

Sensommaren 1983 hittas en pojke död i Luleälven. Trettonårige Johnny Fachs har drunknat, bara dagar innan han skulle börjat åttan, och mycket talar för att han tagit livet av sig. Nästan tjugofem år senare återvänder polisen Erik Borg till sin hemstad för att närvara vid en begravning. Besöket väcker minnen från uppväxten och efter ceremonin ber Borgs gamle klasslärare om ett samtal - ett samtal om Johnny och om vad som egentligen hände den där augustidagen för länge sedan.
Borg börjar nysta i fallet och utredningen för honom tillbaka till den egna skoltiden. Spåren leder snart till högstadiets obs-klass. Till sin häpnad inser Erik att bara två av de fem eleverna fortfarande är i livet: den ene avtjänar ett fängelsestraff på Hall, den andre är inlagd på ett behandlingshem.
När Erik gräver djupare i det förflutna tvingas han konfrontera både egna och andras oförrätter - och det blir uppenbart att det finns krafter beredda att göra vad som helst för att stoppa honom.

ANDERS SUNDKVIST är född 1959, uppvuxen i Arvidsjaur och Luleå, och sedan 1987 bosatt i Stockholm. Han arbetar som journalist och redaktör på SVT Nyheter. Kriminalromanen Återvändaren är hans debut.

»Välskriven och berörande!« Läsa och lyssna

»En debut som lovar mycket gott inför framtiden.« Bibbloagneta

»En av mina topp fem i år.« Jojjes bokbubbla

»En gripande historia med en djupare dimension som griper tag och berör.« Bokprataren
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Återvändaren
 2. +
 3. Akrobaten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Akrobaten av Anders Sundkvist (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Återvändaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra krimminalhistoria
  Antares (Stockholm), 12 februari 2023

  ... som är välskriven, har psykologiskt trovärdiga personer och undviker den masslakt som ofta förekommer i svenska deckare. Sundqvist faller inte i den fällan och det är välgörande!

 2. Oförutsägbar
  Eva, 2 november 2022

  Va kul att lära känna en ny författare av den här kalibern! Så välskrivet, inkännande och gripande. Suveränt bra personteckningar. Boken handlar om polisen Erik som flyttat till Stockholm från barndomsstaden Luleå. När han besöker sin gamla hemstad, får han tips om att hans då 13-åriga klasskamrat troligen inte begick självmord, utan i själva verket blev mördad. Erik börjar nysta i fallet och som läsare dras man obevekligt in i handlingen. Erik tvivlar och tappar stundtals modet. Det gör ocks... Läs hela recensionen

 3. Återvändaren är en bok som ger mersmak!
  Lars Pettersson (Timrå), 6 maj 2022

  Anders Sundkvists första bok utspelar sig till största delen i Luleå. Det framgår tydligt att miljön är självupplevd. Man kan "gå in i" bokens miljö och känna igen sig.
  Jag ser fram emot fler böcker av Sundkvist!

 4. Spännande deckare med tydligt fokus!
  Emma_U, 19 april 2022

  Bra skriven deckare, med bra plot och handling. Inte bland de mest spännande jag läst men hade fortfarande svårt att lägga ifrån mig den. Upplösningen var grymt bra skriven, då jag läste som en dåre till sista ordet. Hade nog definitivt läst en uppföljare, då karaktärerna ändå etsade sig fast.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Anders Sundkvist

 • Akrobaten

  Anders Sundkvist

  »En välskriven historia med många lager och fina gestaltningar av mellanmänskliga relationer. Som läsare sugs man in i handlingen direkt.« Monica Lindgren, SVT Go'kväll »Anders Sundkvist skriver bättre än många av sina deckarkollegor, lågmält, exa...