Benny älskar baklava (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (279.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Fredde Granberg
Utgivningsdatum
2022-03-14
Förlag
Modernista
ISBN
9789180235150

Benny älskar baklava Ljudbok

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-03-14

Styckköp

159

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Åh, vad jag gillade den här boken! Tänk er Fredrik Backmans Ove fast yngre. Luras inte av den glättiga titeln. Det här är en bok med både djup och värme.« Fru Svessos bokhylla

»Benny får en lektion i Mikael Jisanders feelgood, med kärlek, bakelser och fotboll.« Expressen Söndag rekommenderar

»En av de mest sympatiska böcker jag läst på länge.« Leif-Rune Strandell, DAST Magazine

Benny begär inte mycket av livet. Bara att det är ordning och reda i rörmokeriet, att Liverpool vinner sina matcher och att ölen på puben är skummande kall. Dagarna går sin gilla gång och bjuder sällan på några större överraskningar. Inte förrän det övergivna grannhuset plötsligt får nya invånare.
Farah och hennes familj är flyktingar från Syrien och nyinflyttade i den lilla orten Klippan, något som vänder upp och ner på allt invant. Lugnet på gatan byts mot högljudda diskussioner och oskottade trottoarer. Benny är skeptisk. Polarna ännu mer. Och när en serie stölder och våldsbrott samtidigt blossar upp är spekulationerna i full gång.
Trots motsättningarna dras Benny motvilligt till Farah. Hon är mörk och spännande, men också irriterande. Varmhjärtad och omtänksam, men också en besserwisser. Och så bakar hon gudomligt goda kakor. Problemen i byn eskalerar, drevet går, och Benny får erfara vad rädslan för det okända kan göra med människor. När situationen ställs på sin spets och Benny tvingas till ett livsavgörande val krävs det mer mod än han någonsin lyckats uppbåda.

MIKAEL JISANDER är copywriter och författare, bosatt i Lomma. Benny älskar baklava är hans debutroman.

»Rekommenderas till alla som gillade En man som heter Ove.« Betyg: 5 av 5 - Lexie Bookish

»Jisses vilken bok. Gripande och smärtsam, men samtidigt helt underbar.« Stinas boksida

»En av årets bästa böcker!« Millimys books

»Rolig, berörande, välskriven och med ett djup i all sin enkelhet. En mycket bra debut!« Britt-Marie Kullin, Bims bokblogg
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Benny älskar baklava. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar
  -, 13 september 2022

  Så många bra tankar denna bok bör skapa!

 2. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 19 mars 2022

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Boken Benny älskar baklava är författaren Mikael Jisanders debutbok. Det är en roman i genren feelgood, och jag tycker att det är en mycket bra debut. Den fick mig faktiskt att tänka på boken En man som heter Ove av Fredrik Backman, och det är väl ett gott betyg. Boken är rolig, gripande, lättläst, berörande, välskriven och har ett djup i all sin enkelhet. Jag tyckte mycket om boken, och kommer att titta efter fler böcker av författaren i framtiden. Kan absolut rekommendera boken.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mikael Jisander

 • En halv Kaj

  Mikael Jisander

  Humoristisk & gripande feelgood av författaren till Benny älskar baklava »En väldigt fin bok som lätt platsar in på listan över årets favoriter. Jisander har verkligen gjort ett bra jobb med att skriva en berättelse som berör och den lämnar in...