Sly (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (334.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Vera Bergström (del 1)
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2021-12-06
Förlag
Modernista
ISBN
9789180235174

Sly Ljudbok

(465 röster)  |  Läs 16 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-12-06

Styckköp

159

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Stort anlagd spänningsdebut i Åsa Larssons anda

VINNARE: SVENSKA DECKARAKADEMINS PRIS FÖR BÄSTA DEBUT 2021!

»Tänk er Maria Wern möter En man som heter Ove. Läs den!« Utsedd till en av höstens böcker i Nyhetsmorgon

»En debut som fick mig att sträckläsa och bli alldeles lycklig. Oupphörligt spännande.« Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

»Visst är det en deckare, en skickligt berättad spänningsroman, men den drar mer åt Karin Smirnoffs böcker om Smalånger än åt deckargenren. Sly är en så intressant ny bekantskap att jag funderar länge över den.« Lotta Olsson, DN

Hösten river i Åre. Trots att turisterna ännu glittrar på lyxrestaurangerna har lokalbefolkningen börjat planera för jakten och mörkret...
Ovanpå en igenbommad tågstation bor den avdankade lokalredaktören Vera Bergström. Hon sover med en älgstudsare under sängen och brottas med såväl ständiga klimakterieblödningar som med livet som aldrig blev.
När en kvinna hittas mördad i skogarna på Åreskutans baksida tar hon motvilligt på sig uppdraget att skriva ett reportage om bybornas rädsla. Men längs vägen blir hon allt mer besatt av att ta reda på vem offret var, vem som mördat henne - och varför. Det dröjer inte länge förrän Vera själv är i fara.

SARA STRÖMBERG [f. 1975] är uppvuxen i Västerbotten och Jämtland. Hon arbetar som journalist och kulturredaktör i Östersund, där hon också är bosatt med sin familj. Sly är den första boken om antihjälten Vera Bergström. En stort anlagd spänningsdebut i Åsa Larssons anda, förlagd till en plats där storstadsturismen har tagit över, där vinnarna tar allt och där förlorarna faller. Sly belönades 2021 med Svenska Deckarakademins pris för årets bästa debut.

»Sara Strömberg skriver hisnande hudnära. Det är en tät och ofta poetisk text som inte släpper taget många sekunder.« Smålandsposten

»En vackert skriven berättelse, tragisk och spännande på samma gång. Jag älskar den!« Folkbladet Västerbotten

»En ny lysande stjärna med en alldeles egen plats på deckarhimlen.« Samuel Karlsson, författare

»Herregud vilken deckare! Välskrivet och snyggt med fina personporträtt och enastående miljöbeskrivningar.« Anna Bågstam, Podden Vad vi pratar om när vi pratar om böcker
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Sly. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Helt underbart
  Lars Olovsson, 20 mars 2024

  Jag är inte så förtjust i deckare men Sara har verkligen lyckats med att fånga in läsaren! Finns flera sevärdheter som finns i verkligheten som nämns i boken som gör det mer verklighetstroget.

 2. Spänning
  Ma, 24 februari 2024

  Krypande spänning och vackra naturbeskrivningar

 3. Bra
  MD, 17 februari 2024

  Väldigt bra, dock lite mycket hopp till förr och nutid, hängde inte alls med i början..

 4. Bra och spännande
  -, 17 december 2023

  Jag gillade boken! Uppläsaren är också bra!

 5. Annorlunda kriminalroman
  -, 10 juli 2023

  Det är intressant att läsa en kriminalhistoria som inte fokuserar runt en polis, men som ändå känns rimlig. Boken är välskriven (och bra inläst) men jag fastnar inte för historian, bryr mig inte om karaktärerna och hur det går för dom.

 6. Riktigt bra ända upp tills...
  -, 19 februari 2023

  Upplösningen kom, lite som en antiklimax. Bra story, bra spänning i en lantlig sättning, men ändock lite slö på slutet.

 7. Besviken
  -, 15 januari 2023

  Väldigt besviken, hade höga förväntningar iom betyg och att den är vinnaren. Njae, tråkig och händelselös enligt mig.

 8. Spännande
  -, 8 januari 2023

  Lätt att lyssna på. Bra beskrivningar och spännande så att man inte kunde sluta lyssna.

 9. Spännande
  -, 2 januari 2023

  Lätt att lyssna på. Spännande. Bra uppläsare. Kan rekommendera den.

 10. Mycket bra
  - (Landvetter), 10 december 2022

  Mycket bra kvalitetsdeckare, inte som kvantiteten som deckardrottningarna ägnar sig åt. Glad att jag hittade Sara Strömberg. Nu ska jag läsa del 2 i denna förhoppningsvis långa serien.

 11. Otydlig
  -, 24 november 2022

  Svårt att hålla isär personerna och tiden.

 12. Mys-spänning i Jämtland
  Emma Linnéa Näslund (Falun), 4 november 2022

  Mysig och spännande bok. En riktigt bra och autentisk skildring av Jämtland. Tumme upp.

 13. Välskriven!
  -, 31 juli 2022

  Detta är mycket bra skrivet, tack och lov att det fortfarande föds duktiga författare så att vi slipper hålla tillgodo med alla dessa deckardrottningar/kungar där devisen verkar vara kvantitet istället för kvalitet.

 14. Spännande och välskriven deckare
  -, 2 juli 2022

  En av de bättre böcker jag lyssnat till! Den håller lyssnaren i sitt grepp, har bra flyt och gör lagom djupa dyk in i huvudkaraktärerna privatliv och livsfunderingar. Fin skildring av landsbygden också.

 15. Inte för mig
  Bokdjungeln , 26 juni 2022

  Tyvärr så var detta inte en bok för mig, i alla fall inte i ljudboksformat. Jag kan inte sätta fingret på vad det var men jag fastnade helt enkelt inte. Kanske känns den inte helt verklighetstrogen gällande om en vikarierande journalist kan lösa ett mord före polisen själva. Men vad vet jag, det kanske är så det fungerar. Boken föll mig hur som helst inte i smaken.

 16. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 22 december 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken Sly är författaren Sara Strömbergs debut. Och en väldigt bra debut tycker. Sly utspelar sig i Åre-trakten, och det är mycket fina naturskildringar i boken. Även karaktärerna är väldigt bra beskrivna, och det är en lite annorlunda huvudperson i boken. Spännande och välskriven är den, och jag kommer helt klart följa Sara Strömbergs författarskap. Kan absolut rekommendera boken

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av Sara Strömberg