Välkommen till Amerika (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (91.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Linda Boström Knausgård
Utgivningsdatum
2021-12-20
Förlag
Modernista
ISBN
9789180235228

Välkommen till Amerika Ljudbok

(3 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2021-12-20

Styckköp

159
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nominerad till Augustpriset & till Best Translated Book Award i USA

»Från den första meningen håller Linda Boström Knausgård läsaren i sitt grepp.« Therese Eriksson , SvD

»Linda Boström Knausgård väjer inte för det mörka och hemska. Samtidigt är hennes prosa vacker, klar och precis. En storartad roman.« Jenny Högström, Aftonbladet

I Välkommen till Amerika möter vi en familj på randen till katastrof. Det är nu länge sedan flickan slutade prata. Mamman, skådespelerskan, och brodern, som spikar igen sin dörr och kissar i flaskor, har båda vant sig. Och alla vill de vara ifred. Samtidigt längtar de ofantligt mycket efter varandra.
Den döda fadern kan plötsligt sitta i flickans säng när hon kommer hem från skolan. Bara flickan vet att hans död är hennes skuld. »Vi är en ljus familj«, upprepar mamman. Men flickans mörker sipprar in under dörrspringor och rinner ur kranarna i badkaret. Frågan om vem som är starkast finns där hela tiden. Och en kärlek så stark att den hotar att slå dem sönder och samman.

Linda Boström Knausgård föddes 1972 och debuterade som poet 1998. Hennes kritikerrosade novellsamling Grand mal [2011], följdes upp med Helioskatastrofen [2013] som belönades med Mare Kandre-priset och nominerades till Sveriges Radios romanpris och National Book Award i USA. Välkommen till Amerika [2016] nominera-des till Augustpriset och Best Translated Book Award i USA samt har översatts till tjugotvå språk. Hennes senaste roman Oktoberbarn [2019] nominerades till Sveriges Radios romanpris.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Linda Boström Knausgård