När skruven dras åt (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (157.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anna Harling
Utgivningsdatum
2023-08-29
Förlag
Modernista
Översättare
Ola Klingberg
ISBN
9789180236270

När skruven dras åt Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2023-08-29

Styckköp

159

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Världens bästa spökhistoria.« Ola Larsmo, DN

»Henry James förbereder spökhistorien för ett nytt sekel genom att ge den en ny litterär myndighet.« Mikael van Reis, Göteborgs-Posten

»Riktigt spännande... en fantastisk kortroman.« Anna Ringberg, Helsingborgs Dagblad


En ung kvinna börjar arbeta som guvernant på det ensliga godset Bly utanför London. Där möts hon av de två föräldralösa barn hon ska ta hand om, en tvetydig husföreståndarinna och en iskall, övernaturlig stämning. Snart börjar ett par egendomliga gestalter dyka upp oanmälda och en krypande fasa tar både guvernanten och läsaren i ett allt hårdare grepp.
När skruven dras åt är en av världslitteraturens mest klassiska spökhistorier, skriven av den psykologiska romanens mästare Henry James. Kanske mer än någon annan från sin tid kom James att inspirera våra moderna skräckmytologier, från bilden av oskulden som ondska till schizoida labyrinter à la Roman Polanski.
I översättning av Ola Klingberg.

HENRY JAMES [1843-1916] föddes i New York men emigrerade tidigt till Europa. Han hör till den anglosaxiska litteraturens allra viktigaste namn, berömd som en stor stilist och som en länk mellan den viktorianska eran och modernismen. Till hans mest kända romaner hör Amerikanen [1877], Porträtt av en dam [1881] och inte minst När skruven dras åt [1898].
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henry James