Röd drottning (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (417.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
Röd drottning (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Louise Löwenberg
Utgivningsdatum
2021-12-14
Förlag
Modernista
Översättare
Katarina Falk
ISBN
9789180236560
Röd drottning (ljudbok)

Röd drottning Ljudbok

(19 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-12-14

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Första boken i Röd drottning-serien

»Suverän början på en ny serie & ett fantastiskt världsbygge.« The Guardian

»Perfekt för oss som vill ha en fantasy med övernaturliga förmågor, intriger och maktspel. Nu längtar jag väldigt mycket efter fortsättningen!« Boktycke

I sjuttonåriga Mare Barrows värld är samhället inte uppdelat efter klass, religion, ras eller kön, utan efter blod. De silverblodiga - de silvriga - är supermänniskor med häpnadsväckande förmågor, som regerar över de vanliga röda och använder dem som soldater, arbetare och tjänare.
Mare hör till den röda delen av befolkningen och ser inga tecken på att den världsordning hon växt upp med någonsin kommer att rubbas. Men när hon genom en ödets nyck börjar arbeta som tjänare vid det kungliga Solpalatset förändrats allt. Till sin egen och hovfolkets stora förvåning upptäcker Mare att hon själv besitter en unik och dödlig förmåga, trots sitt röda blod.
Kung Tiberias inser snart att Mare utgör ett hot mot den maktbalans hans rike vilar på. Men medan han smider en plan för att oskadliggöra Mare ser hon en möjlighet att krossa silverregimen inifrån - och öppna dörren till en ny värld. Samtidigt har hennes hjärta börjat dra henne åt helt fel håll...

VICTORIA AVEYARD föddes i en småstad i Massachusetts, USA. Hon hade en »plågsamt normal« uppväxt och ägnade en stor del av sin tid åt att fly till andra världar genom böcker och filmer. Numera bor hon i Santa Monica i Los Angeles med sin labrador Indiana Jones. Hennes redan på förhand hett omtalade debutroman Röd drottning [Red Queen] gick rakt in på första platsen på New York Times bestsellerlista, är översatt till mer än 40 språk och Universal Pictures har köpt filmrättigheterna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Röd drottning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hade varit bättre att läsa
  K, 23 oktober 2023

  Börjar lite för likt Hunger Games, men blir bättre o bättre ju längre man kommer. Däremot hade jag valt en annan uppläsare. För lite känsla i läsningen, tyvärr.

 2. Bra plot
  -, 22 september 2023

  Inte ett särskilt varierat språk (kan vara översättaren). Boken kanske är för yngre tonår, för mycket twilight-feeling på denna för o passa mig.

 3. Bra!
  - (Norrköping), 14 mars 2023

  Lite seg att komma in i men blev bättre och bättre! Absolut en bra bok!

 4. Fantastiskt!
  -, 23 juli 2022

  Fartfylld, full av twistar och en massa spänning! Längtar till del två!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Victoria Aveyard