Om Fyra romaner av Michail Bulgakov (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
6
Utgivningsdatum
2021-12-21
Förlag
Modernista
ISBN
9789180236690
Om Fyra romaner av Michail Bulgakov (e-bok)

Om Fyra romaner av Michail Bulgakov E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-12-21

Styckköp

29

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Nyskrivet förord av Maxim Grigorjev till samlingsverket Fyra romaner av Michail Bulgakov.

Om Fyra romaner:

En hund förvandlas efter att ha fått hypofys och testiklar från en människa inopererade. En excentrisk forskare upptäcker ett sätt att snabba på reproduktionen av djur och människor. I Kiev 1918 strider sex arméer mot varandra samtidigt. Självupptagna, mediokra och svekfulla teatermänniskor intrigerar på den stora teatern i Moskva.

Fyra romaner av den legendariska ryska författaren Michail Bulgakov (finns som individuella e-böcker): En hunds hjärta är en framtidsdiger genetisk spekulation som skrevs 1925 men blev utgiven först 1969; likt De ödesdigra äggen [1925] utvecklas den till en satir om vetenskap, makt och maktmissbruk. Det vita gardet ? Bulgakovs första roman ? skildrar mot självbiografisk bakgrund ett skede i den ryska revolutionens efterspel.

Svart snö är Bulgakovs hämndlystna uppgörelse med Konstnärliga teatern (i romanen kallad ?Fria teatern?), där en av hans pjäser togs ner efter bara sju föreställningen. Producenter, skådespelare och författare ur det verkliga ryska kulturlivet hudflängs i en ursinnig satir om konst och sanning.

I svensk översättning av Lars Erik Blomqvist.

MICHAIL BULGAKOV [1891?1940] är en rysk författare, född i den ukrainska staden Kiev. Hans mest berömda roman är den postumt utgivna Mästaren & Margarita.

»Bulgakov är en av de största moderna ryska författarna, kanske den största.« | THE INDEPENDENT

»Michail Bulgakov är den mest älskade och möjligen även den största ryskspråkiga författaren från Sovjettiden.« | DONALD RAYFIELD
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Grigoriev Maxim

  • Om Minnen av minnet av Maria Stepanova

    Grigoriev Maxim

    Maxim Grigorievs efterord till Minnen av minnet av Maria Stepanova. Om Minnen av minnet: När faster Galja dör lämnar hon efter sig en lägenhet full av bråte. Ingen vet var alla gamla saker kommer ifrån och fotoalbumen är fyllda av gåtfulla, främma...