Folk som sår i snö (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (292.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Patricia Fjellgren
Utgivningsdatum
2022-12-21
Förlag
Bokfabriken
ISBN
9789180310574
Folk som sår i snö (ljudbok)

Folk som sår i snö Ljudbok

(34 röster)  |  Läs 8 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-12-21

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
VINNARE AV ÅRETS BOK 2023!

Ingen ska komma och berätta för Máriddja när hon ska dö och ingen kan dra ur 85-åringen sanningen om cancerdiagnosen hon fått.

Särskilt maken Biera måste hållas ovetande. Den enda hon kan anförtro sig åt är Siri, en växeltelefonist i den nya telefonapparatmaskinen som gubben skaffat bakom hennes rygg.

Kajs mamma är död utan att ha yppat sin hemlighet. Kan Norrbotten ge Kaj en plats att slå rot och kommer Mimmi våga be honom om det hon längtar efter mer än allt? För sägnen säger att ingenting får kallas vid sitt rätta namn för då kan allt gå förlorat.

Det börjar med andra ord bli hög tid att tjuvskjuta en älg. Och tända på en lada.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Folk som sår i snö. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lyssna och njut!
  -, 6 oktober 2023

  Lysande uppläsning av en bok som berör på fler sätt än vad jag tidigare någonsin upplevt. Borde även bli en självklar vinnare av Årets ljudbok, där karaktärer och röst lyfter varandra och gör berättelsen ännu bättre. Redan halvvägs, köpte jag även den fysiska boken, för Tina är en sann språkkonstnär och det här språket vill jag kunna se svart på vitt, ta fram och njuta av lite då och då.

 2. En fantastisk bok som blir ännu bättre som ljudbok
  -, 18 juli 2023

  Tina Harnesks vackra och starka bok lyfts ännu en nivå av Patricia Fjellgrens uppläsning

 3. En pärla!
  -, 26 maj 2023

  En fantaastisk historia om mänsklighet. Att både beröra på djupet, ge gapskratt och eftertanke är en gåva denna bok ger. Vackert språk och fint inläst.

 4. Rakt in i hjärtat
  -, 14 maj 2023

  Under sista delen av boken rann tårarna nedför kinderna. Tinas berättelse och sätt att just berätta en sådan viktig historia skar rakt in i mitt hjärta. När så sker, vilket är mycket ovanligt, så har något viktigt inträffat. Författaren använder ett vackert, målande språk, som är balanserat, ibland mustigt, men hjälper historien vidare. OCH jag fick skratta....

 5. Helt okej
  -, 21 april 2023

  Fint språk, lite smårolig i sin dråplighet men historien kändes spretig. Bra uppläsare!

 6. Bra men lång
  -, 12 april 2023

  Många läsare berömmer språket i denna debutroman. Själv hade jag kunnat leva gott utan alla liknelser, när karaktärerna och storyn bär tillräckligt för att en ska vilja fortsätta läsa.

 7. En helt fantastisk bok och underbar som ljudbok
  Creativitet, 19 februari 2023

  Jag säger bara WOW!
  En strålande debut och ett språk som är utöver det vanliga + en uppläsare som verkligen tar sig an berättelsen och blir ett med den.
  Njut. En bok som får både skrattet och gråten att svalla.....
  Du kommer inte att ångra dig....

 8. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 12 januari 2023

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Den här romanen, Folk som sår i snö, är skriven av den debuterande författaren Tina Harnesk. Och enligt mig så är det en helt fantastisk debutbok. En helt enastående roman, som är mycket välskriven, innehåller underbara karaktärer, ett härligt språk, och med ovanliga liknelser i. Det är även härlig humor i boken, men den är också väldigt sorglig. Gripande och berörande är den, och väldigt intressant med fakta och historia om samer. Jag blev helt tagen av boken, och... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner