Underström (inbunden) Underström
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Mord på Norröra (del 1)
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2022-06-14
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
215 x 140 x 35 mm
Vikt
590 g
SAB
Hc
ISBN
9789180310628
Underström (inbunden)

Underström

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-06-14
69 199 Du sparar 130 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Det är en ovanligt varm och solig midsommarafton på Norröra i Stockholms skärgård. Öns traditionella firande avbryts när en kvinna hittats mördad på en ödslig strand.

Polisinspektör Elsa Kahn, som försöker vila ut efter en utmattningsdepression med suicidala inslag, dras på gott och ont in i en komplicerad utredning där hennes sommargrannar på ön både misstänker och misstänks.

Allt är inte frid och fröjd i sommaridyllen, och det finns hemligheter som till varje pris måste bevaras. Bakom syrenhäckar och rödmålade skärgårdshemman döljer sig såväl avundsjuka och bitterhet som sexuella frustrationer, otrohet och kriminalitet.

När ytterligare ett mord inträffar växer paniken, och Elsa måste tillsammans med den märkligt överengagerade åklagaren Matti Lark hitta gärningspersonen innan ön töms helt på folk.

Eller innan mördaren slår till igen.

MAGNUS ABRAHAMSSON arbetar som manusförfattare och tv-producent och har arbetat med produktioner som Helikopterrånet, Svenska Fall och Infiltratören. Vid sidan av detta driver han Skilsmässopodden, och har i samband med den gett ut boken Lyckligt skild tillsammans med sin flickvän. Underström är hans skönlitterära debut och första delen i Mord på Norröra, den ö i Stockholms skärgård där Vi på Saltkråkan spelades in och snart ska spelas in igen.

Pressröster:

"Att låta en deckare utspela sig på Astrid Lindgrens Saltkråkan är lika genialt som självklart. Midsommaridyllen med kaffekorgar och plaskande ungar är total, tills första liket dyker upp. Magnus Abrahamsson skriver drastiskt, med extra allt, om intrikata konflikter, otrohet och sexuell frustration."
- Carin Hjulström, författare

"Här finns en spännande dramaturgi på vägen mot upplösningen. Absolut en underhållande sommarläsning."
- Kapprakt

"En välskriven och underhållande deckare och skärgårdsskildring."
- Inger Wassenius, BTJ

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Underström
 2. +
 3. Svart guld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svart guld av Lana Brunell, Thomas Bodström (inbunden).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Underström. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Blir nyfiken på fortsättningen!
  Kaffeläsaren, 31 januari 2023

  Underström är en kriminalroman som utspelar sig på den idylliska ön Norröra i Stockholms skärgård. Det är midsommar, fint väder, picknickkorgar och badande barn, rena sinnebilden av en riktig sommaridyll. Ända tills det dyker upp en död kropp och midsommarfirandet plötsligt övergår till en mardröm.
  Underström är författarens skönlitterära debut, men att han har vana av att berätta historier från sitt jobb som manusförfattare det märks. Berättelsen är uppbyggd på ett sånt sätt att det är ... Läs hela recensionen

 2. En mycket spännande bok!
  Frolids_bokhylla, 4 december 2022

  Den första delen i 'Mord på Norröra'. En polisdeckare som utspelar sig under högsommaren, mitt i Saltkråkan-idyllen. En kvinna hittas mördad på en öde strand och det avbryter glädjen på öns midsommarfirande. Polisinspektör Elsa är på ön för att vila upp sig efter en utbrändhet, men hon engagerar sig i fallet tillsammans med åklagare Matti. När ytterligare ett mord inträffar sprider sig paniken och de behöver hitta förövaren innan ön töms på folk. Eller ytterligare mord sker.

  En välsk... Läs hela recensionen

 3. En fantastisk debut!

  Underström är en välskriven och oförutsägbar kriminalroman. Det är en detaljrik berättelse som fångar läsarens uppmärksamhet med dess miljöbeskrivningar och färgstarka karaktärer, och Magnus Abrahamsson har verkligen gjort ett bra jobb med att skapa unika karaktärer och intressanta miljöer.

  Handlingen har ett ganska långsamt tempo, vilket ibland blev något enformigt. Jag var under hela bokens gång intresserad av berättelsen, men jag hade önskat ett högre tempo för att få upp spänning... Läs hela recensionen

 4. Lättläst med spänning
  @bettan_bokprataren (Örebro), 16 augusti 2022

  En lättläst spänningsbok som utspelar sig Norröra i Stockholms skärgård(Saltkråkans ö) Den bjuder på ingredienser som otrohet, mord, familjehemligheter och konflikter.
  En bok med ett rappt språk som gör att man snabbt kommer in i och karaktärer samt miljöer känns trovärdiga.
  Kanske det inte blir wow, men ändå helt klart läsvärd.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Magnus Abrahamsson