Underström (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Mord på Norröra (del 1)
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2023-06-15
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
180 x 110 x 23 mm
Vikt
212 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180310642
Underström (pocket)

Underström

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-06-15
79
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Underström Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Det är en ovanligt varm och solig midsommarafton på Norröra i Stockholms skärgård. Öns traditionella firande avbryts när en kvinna hittats mördad på en ödslig strand.

Polisinspektör Elsa Kahn, som försöker vila ut efter en utmattningsdepression med suicidala inslag, dras på gott och ont in i en komplicerad utredning där hennes sommargrannar på ön både misstänker och misstänks.

Allt är inte frid och fröjd i sommaridyllen, och det finns hemligheter som till varje pris måste bevaras. Bakom syrenhäckar och rödmålade skärgårdshemman döljer sig såväl avundsjuka och bitterhet som sexuella frustrationer, otrohet och kriminalitet.

När ytterligare ett mord inträffar växer paniken, och Elsa måste tillsammans med den märkligt överengagerade åklagaren Matti Lark hitta gärningspersonen innan ön töms helt på folk. Eller innan mördaren slår till igen.

MAGNUS ABRAHAMSSON arbetar som manusförfattare och tv-producent och har arbetat med produktioner som Helikopterrånet, Svenska Fall och Infiltratören. Vid sidan av detta driver han Skilsmässopodden, och har i samband med den gett ut boken Lyckligt skild tillsammans med sin flickvän. Underström är hans skönlitterära debut och första delen i Mord på Norröra, den ö i Stockholms skärgård där Vi på Saltkråkan spelades in och snart ska spelas in igen.

Pressröster:

"Att låta en deckare utspela sig på Astrid Lindgrens Saltkråkan är lika genialt som självklart. Midsommaridyllen med kaffekorgar och plaskande ungar är total, tills första liket dyker upp. Magnus Abrahamsson skriver drastiskt, med extra allt, om intrikata konflikter, otrohet och sexuell frustration."
- Carin Hjulström, författare

"Här finns en spännande dramaturgi på vägen mot upplösningen. Absolut en underhållande sommarläsning."
- Kapprakt

"En välskriven och underhållande deckare och skärgårdsskildring."
- Inger Wassenius, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Underström
  2. +
  3. Faller jag, faller du

De som köpt den här boken har ofta också köpt Faller jag, faller du av Krillan Ahlsén (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Underström. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underström
    elisabeth norin, 11 oktober 2023

    Spännande och slutar inte som man trodde.Kul att läsa en bok där jag känner igen miljöerna.jag bor på en ö intill Norröra.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Magnus Abrahamsson