Eldhav (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Mord på Norröra (del 2)
Antal sidor
462
Utgivningsdatum
2024-04-11
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
180 x 110 x 27 mm
Vikt
248 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180310680

Eldhav

(2 röster)
Pocket,  Svenska, 2024-04-11
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Mitt i augustinatten exploderar en båt ute i Stockholms skärgård. I resterna hittas miljardären och världsförbättraren Adam Zajac bunden vid ratten. Samtidigt som brinnande vrakdelar regnar över sundet bevittnar en seriemördare avundsjukt händelserna. Han ligger inte bakom just det här mordet, men synen får blodtörsten att vakna till liv.

Fallet hamnar hos polisinspektör Elsa Kahn på Norröra. Tillsammans med kollegan Sabina Blomdahl och åklagaren Matti Lark nystar de i fallet. Ingen av dem kan förstå varför en oskyldig välgörare blivit brutalt mördad. Men ju längre utredningen pågår desto fler lögner kommer upp till ytan.

När Adams änka och hennes dotter sedan blir utpressade, visar det sig att Adam inte var fullt så oskyldig som alla trott ...

Eldhav är den andra fristående delen i Mord på Norröra, den ö i Stockholms skärgård där Vi på Saltkråkan spelades in.

MAGNUS ABRAHAMSSON är tv-producent och dramaturg och har arbetat med produktioner som Helikopterrånet, Svenska fall, Infiltratören och Stockholms gängkrig. Vid sidan av detta driver han Skilsmässopodden, och har i samband med den gett ut boken Lyckligt skild tillsammans med sin flickvän.

Sagt om Eldhav:

"Spänningen hugger tag i mig direkt i första kapitlet."
- Trettiosidor

"Här finns starka och intresseväckande karaktärer, en väl fungerande kontrast mellan den idylliska skärgårdsmiljön och diverse olika hemskheter, ett väl varierat tempo som ger njutbar läsning med många spännande vändningar. Det är bara att se fram emot nästa besök på Saltkråkan [...]."
- Kapprakt.se

"Abrahamsson skriver en klassisk deckare och samtidigt en modern relationsroman. Tilltalet är modernt och han skriver insiktsfullt om människors strävan efter närhet och mening. Karaktärerna är väl tecknade och det är oavbrutet spännande /.../ Helhetsbetyg 4."
- Hanna Gunnarson, BTJ.

Sagt om Underström:

"Att låta en deckare utspela sig på Astrid Lindgrens Saltkråkan är lika genialt som självklart. Midsommaridyllen med kaffekorgar och plaskande ungar är total, tills första liket dyker upp. Magnus Abrahamsson skriver drastiskt, med extra allt, om intrikata konflikter, otrohet och sexuell frustration."
- Carin Hjulström, författare.

"En genomtänkt och välskriven intrig där vi utöver de intresseväckande karaktärerna också får ta del av en levande skärgårdsmiljö. Här finns en spännande dramaturgi på vägen mot upplösningen."
- Kapprakt.se

"En välskriven och underhållande deckare och skärgårdsskildring."
- Inger Wassenius, BTJ.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Eldhav
  2. +
  3. Underström

De som köpt den här boken har ofta också köpt Underström av Magnus Abrahamsson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magnus Abrahamsson