Ghettoprinsessan (inbunden) Ghettoprinsessan
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ghettokungen (del 4)
Utgivningsdatum
2022-06-30
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
232 x 158 x 26 mm
Vikt
566 g
SAB
Hc
ISBN
9789180311199
Ghettoprinsessan (inbunden)

Ghettoprinsessan

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-06-30
69 198 Du sparar 129 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor


Vinnare Storytel Awards Spänning 2023!

Juryns motivering: "Tonsäkert, med humor, oväntade karaktärer och relationer - Sammy Jeridi lyckas med konsten att underhålla samtidigt som han aldrig gör avkall på nerven."Leon Jaziri tänker bli vit som snö.

Men ödet har andra planer när han kommer ut från fängelset. För att få sina undangömda miljoner måste han göra en sista grej. Bli en fucking Sherlock Homie och hitta det alla vill ha - arvet efter Prästen.

Ryktet om hans död har spridit sig som en löpeld. Prästen visste allt om alla, och Leon är inte ensam om att leta efter de smutsiga hemligheterna. En av dem är Lexia Jobo, som vill bli drottning över den undre världen. En annan är Margareta "Maggan" Palm, kriminalkommissarie från Boden, som utreder mordvågen efter Prästens död.

När Leon med sin gamle vapendragare Sarmed ger sig ut i den undre världen korsas hans väg av Ayanda Karlsson, som måste rädda sin cancersjuka mamma. Det finns ett botemedel i Thailand. Enda problemet är att behandlingen kostar en halv mille ...

Ghettoprinsessan är författaren Sammy Jeridis efterlängtade uppföljare till de fristående spänningsromanerna Ghettokungen (2020), Ghettobröder (2021) och Ghettolegender (2021).

SAMMY JERIDI växte upp i Solna, där delar av hans spänningsromaner utspelar sig. Barndomen med en pappa som kränkte och misshandlade honom var mörk. Han sökte sin tillflykt till biblioteket. Där fick han lugn och ro och där föddes en dröm: Jag ska visa den jäveln . Med det framgångsrika e-handelsföretaget Makeup Mekka blev drömmen sann. Sammy har i vuxen ålders försonats med sin pappa, för att kunna gå vidare och ta makten över sitt liv. Idag bor Sammy med sin familj på Kanarieöarna och i Nordnorge. Där förverkligar han en annan dröm, som blev till i det där biblioteket för länge sedan att skriva egna böcker. Med sina berättelser vill han inspirera andra som hamnat snett att göra rätt val livet.

"Ghettoprinsessan är en berättelse med extra allt.Romanen har en perfekt dramaturgi, snärtig dialog, fantastiskt framåtdriv, cliffhangers i varje kapitel, roliga och väl gestaltade, men ytterst stereotypa, karaktärer som vinner läsarens empati. Trots det råa våldet har texten en värme och humor som de flesta andra romaner i genren inte har."
- BTJ, Katarina Tavakol

"Sammy Jeridi blir bara bättre och bättre."
- Pascal Engman, författare

"Med starka kvinnliga karaktärer, hög spänning och ett jäkla driv bevisar Sammy Jeridi ännu en gång att han hör hemma i deckartoppen."
- Leffe Grimwalker, författare

"Jag sögs in i boken från första sidan. Sammy Jeridi briljerar med en story som aldrig släpper taget."
- Anna Karolina, författare

"Jeridi pendlar skickligt mellan humoristiska inslag och mörkt, brutalt."
- Peter Westberg, författare
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ghettoprinsessan
 2. +
 3. Den första frosten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den första frosten av Anna Kuru (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ghettoprinsessan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ghettoprinsessan
  betttybook (Sandviken), 12 augusti 2022

  När Leon Jaziri än en gång muckar från Norrtäljeanstalten med intentionen att definitivt lämna den kriminella världen och bli en bättre förebild för lillebrodern Emir möts han utanför grindarna av Sarmed, Björn Falks torped. De fem miljoner som Falk är skyldig Leon kommer inte utbetalas förrän han hittat Prästens hemligheter, arvet alla letar efter.

  Nu börjar åter en sjuhelsikes resa där Leon letar febrilt efter hemligheterna, men det gör väldigt många andra också, av olika anledning... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sammy Jeridi