Skuggland (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2023-03-17
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
216 x 142 x 25 mm
Vikt
510 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180311403

Skuggland

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-03-17
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En solskensvärld kastar sin skugga

Friskolan Lyceum, en guldskimrande gåva från de rika till de rika, är en värld där barnen till de förmögnaste står högst i kurs. 11-åriga Daniel är längst ner i den hierarkin, något som hans psykopatiska klasskamrat Lucas utnyttjar.

När Lucas och hans vän Ian begår ett övergrepp på Daniel går det inte längre att blunda för trakasserierna. Eller? Lucas terrorregim fortsätter, samtidigt som Daniel och hans mamma Vicki beskylls som lögnare. Vicki och Daniel faller allt djupare ekonomiskt, socialt, mänskligt, och de inser att ingen rättvisa kommer att skipas.

Samtidigt oroar övergreppet, lögn eller inte, skolans mecenat och grundare miljardären Gunnar Grentz. Han har åtnjutit en helt ny form av respekt och politiskt inflytande efter att Lyceum kommit till världen. Och nu är hans position hotad. Snart störtar en pojke mot sin död. Men vem? Och varför?

MARCUS DUNBERG, född 1975, bor i Stockholm och Mölle med fru och två barn. Han arbetar med kommunikation och storytelling för globala företag, men är även krönikör för Perfect Guide. Tidigare har han arbetat som Copywriter i Köpenhamn, New York och Buenos Aires. Han har även ett förflutet som frilansskribent för King, Café, Residence, Expressen, Elle med flera. Skuggland är hans debutroman.

Skuggland nominerades till Svenska Deckarakademins debutantpris 2023.

Sagt om boken:

"Marcus Dunberg berättar den arketypiska intrigen skickligt och medryckande, med en imponerande känsla för alla nyanser i överklasslivet."
- Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Skuggland är en fascinerande, fängslande och utmärkt skildring av klass och sociala hierarkier i flera nivåer, kulturellt kapital och hur grymma handlingar förvandlar offer till förövare."
- Christine Karlsson, BTJ, betyg 4 av 5

"Skuggland är så bra! Den berör och man vill bara läsa vidare utan avbrott. En riktig bladvändare! Fantastisk debutroman."
- Bockerochbubblor

"Dunberg skriver på ett sätt som väcker läsarens nyfikenhet och det är ett bra driv rakt igenom. Rätt skrämmande och obehaglig läsning, samtidigt som det är spännande och intressant."
- Boknjutaren
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skuggland
 2. +
 3. På ett ögonblick

De som köpt den här boken har ofta också köpt På ett ögonblick av Jo Callaghan (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Skuggland. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stark debut
  Fabbe, 4 april 2024

  Såsom jag förstått är detta författarens debutroman och med det i bakhuvudet är detta en fantastisk debut. Otroligt intressant intrig och karaktärer även dom de till stor del är platta schabloner utan direkt djup. Dock fungerar det utan att behöva gå djupare i kontexten av den här boken. Tempot är perfekt avvägt och växlandet av perspektiv håller oss som läsare på tå hela tiden. Enda smolket i bägaren för mig är att som i många böcker skiftar författaren tempo i slutet och det går för fort, b... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 24 maj 2023

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, spänningsromanen Skuggland, är författaren Marcus Dunbergs debutbok, och enligt mig en mycket bra debut. Jag blev nyfiken på den när jag läste om att boken ska bli en teveserie, och bestämde mig för att läsa den. Och det gjorde jag rätt i, för jag tyckte mycket om boken. Den är välskriven, intressant, spännande, gripande, otäck, berörande, och bra. Så jag kan varmt rekommendera boken. Och jag ska definitivt se teveserien sen när den kommer. Jag lyssnade på boken, som var bra inläst av Martin Wallström.

 3. Skuggland
  Maria Flodin, 24 maj 2023

  Spännande och medryckande. Fastnade och ville bara fortsätta. Kanske lite utdraget ibland men en spännande intrig. Om det kommer fler så kommer jag nog köpa den. Om det är en spänningsroman

 4. Plötsligt händer det!
  Daniel, 6 april 2023

  Det händer inte så ofta att jag kommer över en bok som jag inte vill lägga ifrån mig, och som nu en vecka efter jag läst klart, fortfarande är högst levande i mig.

  Ett spännande och i delar lite förbjudet eller fördolt tema, med ett brett och träffsäkert porträttgalleri i välkända miljöer. Storyn är laddad med attribut och referenser som kräver nära inblick, "inside information" för att kunna beskriva så autentiskt. Vissa böcker kommer man på sig själv med att fundera på hur det ska ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner