George Michael ? Ett liv (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (6.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-11-04
Förlag
Bokfabriken
Översättare
Mia Gahne
ISBN
9789180312196
George Michael ? Ett liv (e-bok)

George Michael ? Ett liv E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2022-11-04
149
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
GEORGE MICHAEL var en extremt begåvad sångare, låtskrivare och artist. Hans musik har fyllt dansgolven sedan mitten av åttiotalet, och hitlåtar som "Wake Me Up Before You Go-Go", "Last Christmas" och "Careless Whisper" har gjort honom odödlig.

George Michael: Ett liv är en fängslande berättelse om en stjärna vars musikaliska gärning fortsätter att lysa klart långt efter den tragiska bortgången. James Gavin, som skri-vit flera hyllade musikbiografier, följer George Michaels förvandling från den blyge Georgios Panayiotou till artisten som erövrade världen med Wham!.

Biografin över George Michaels liv berättar målande och uttömmande om solokarriären, skandalerna och livskampen. Ingående analyser av den kreativa processen bakom album, turnéer och musik-videor, och hundratals inter-vjuer med vänner och kollegor gör George Michael: Ett liv till en rik skildring av en sann soullegend.

"Ett gripande porträtt av George Michaels brinnande ambition, fantastiska talang och mörka hemligheter." Doug Herzog, MTV

"Ett backstage-pass till en glittrande värld fylld av mörker och svek." Bob Spitz, författare

"Hjärtslitande om en poplegend som inte kunde älska sig själv men som fick en hel värld att må bra." Danny Fields, Ramones manager

James Gavin, bosatt i New York, är skribent och författare. Han har skrivit ett flertal bio-grafier över artister och medverkat med artiklar och reportage i bland andra New York Times, Time Out New York och Vanity Fair. Idén till en biografi över George Michaels liv föddes när han lyssnade till succéalbumet Older och frågade sig hur någon med ett så kaotiskt liv kunde skapa något så vackert.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av James Gavin