Vargblod (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Varghund (del 1)
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2025-01-10
Förlag
Bokfabriken
SAB
Hc.01
ISBN
9789180314169

Vargblod

Pocket,  Svenska, 2025-01-10
79
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Storstaden, nutid.

När den lite udda och ensamma läkarstudenten Fridas patient attackeras av män i svarta motorcykelställ tvingas hon agera och gläntar på dörren till värld vid sidan av samhället. Patienten, en äldre kvinna vid namn Luna, leder den hemliga organisationen Varghundarna. De är män och kvinnor som lever sina liv i skuggorna och är beredda att offra allt för att skydda den breda allmänhetens trygga tillvaro från ondskan.

Deras främsta fiende, organisationen Vargarna har rekryterat en man kallad Ingenjören. I deras klor hotar hans nya vapenteknologi att rubba maktbalansen och skapa en ny, osäker framtid. Luna och hennes Varghundar är de enda som står i deras väg.

Med Vargblod har Berg tagit ett nytt grepp om thrillergenren. En filmisk värld där rå action varvas med det djupt mänskliga, där kärlek och hat är varandras spegelbilder och där teknologi är vägen till både frälsning och undergång.

CHRIS BERG (f. 1980) bor i Stockholm med sin fru och deras två barn. Han är utbildad vid Karolinska Institutet och arbetar till vardags som läkare. Han har valt att skriva under pseudonym för att hålla isär sin läkarroll och sitt författarskap.

Sagt om Vargblod:

"Den här boken har en mäktig känsla över sig. Den är rå, brutal och laddad. Med ett intresseväckande persongalleri spinner Berg ett nät av mörker och spänning. Nätet är djuriskt och detaljerat med vändningar som får mig att jubla."
- Bokhyllaniskuggan

"Vargblod är ett fantastiskt nytillskott till thrillergenren. Stilsäker och välskrivet språk, detaljerat och omtumlande, ett måste med en genuint unik handling. Jag gillar verkligen det här."
- I_min_bokhylla

"Ett nytillskott i deckarvärlden med en annorlunda twist. Skickligt välskriven med en spänning som får mig att bita på naglarna!"
- Nolinsbocker

"Ett välkommet nyskapande tillskott till den svenska technothrillergenren, både stilistiskt och handling, och som lyckas introducera en helt unik mytologi. Action från första sidan till sista. En korsning av Kingsmen och Hong-Kongaction med inspiration av cyberpunk. Ser fram emot fortsättningen och hur serien utvecklas."
- Lars Wilderäng

"Språket är i huvudsak lättflytande och handlingen löper raskt på. Inslag av tydligt beskrivet våld förekommer. En spännande, och bitvis obehagligt trovärdig historia."
- Veit G:son Berg, BTJ, betyg 4 av 5

"Med sitt stilsäkra språk tar Chris Berg ut svängarna och ger oss en story man inte hittar någon annanstans."
- Leffe Grimwalker

"Ett mästerverk av sann skaparglädje. Omvälvande. Omtumlande. Gripande. Fantastiskt."
- Magnus Ernström
Visa hela texten

Fler böcker av Chris Berg