Ikaros (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Rickard Häll (del 3)
Antal sidor
293
Utgivningsdatum
2024-03-13
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
215 x 140 x 27 mm
Vikt
448 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180314213

Ikaros

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2024-03-13
229
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Chris Berg är äntligen tillbaka med en ny actionspäckad thriller i sin serie om Rickard Häll.

Ikaros är den fristående uppföljaren till Gråzon och Draksådd.

Mitt i natten kallas Rickard Häll till en av den svenska underrättelsetjänstens lägenheter. Där finns Pjotr, en svårt skottskadad avhoppare från det ryska rymdprogrammet. Rickard före detta sjukvårdare inom specialförbanden är ditringd av sin gamla kollega och vän Jocke. Situationen är svår, men värre ska det bli.

Ryssland har hackat sig in i ett nytt svenskt satellitsystem som kan lokalisera mineraler under jord, berg och is. Skjuts satelliten upp får Ryssland ett rejält försprång i kapplöpningen om naturtillgångarna under Arktis. Bara Pjotr kan stoppa dem.

Tiden är knapp och när det dyker upp misstankar om en förrädare i egna led, inser Rickard och Jocke att de är de enda som kan föra Pjotr i säkerhet. Med livet på spel ger de sig ut i polarnatten och in i striden.

Om författaren:

CHRIS BERG (f. 1980) bor i Stockholm med sin fru och deras två barn. Han är utbildad vid Karolinska Institutet och arbetar till vardags som läkare. Han har valt att skriva under pseudonym för att hålla isär sin läkarroll och sitt författarskap. Chris Berg har tidigare givit ut böckerna Gråzon och Draksådd om den tidigare specialförbandsoperatören Rickard Häll samt Vargblod, första delen i serien Varghund.Pressröster om Rickar Häll-serien:

Om Ikaros

"Berättelsen har filmisk karaktär och väjer inte för våld och brutalitet. De medicinska och vapentekniska detaljerna är trovärdiga. /.../ En bok att läsa för spänningens skull."
- Jonas Herrlin, BTJ

Om Draksådd

"Chris Bergs Draksådd levererar en pulshöjande, välskriven actionthriller som lär slukas och uppskattas av många. Med all rätt."
Peter Westberg, författare, om Draksådd

"Nagelbitande spänning!"
- Lars Wilderäng, författare, om Draksådd

Det blir flera intressanta vändningar i boken och drivet i berättelsen gör att man snabbt vänder blad och läser vidare medan man blir allt torrare i munnen. Så bra är Draksådd!
- Daniel Gunnarsson, LitteraturMagazinet

Om Gråzon

"En intelligent berättelse med flera bottnar."
- Magnus Ernström, författare, om Gråzon

"[Gråzon] för in intelligens, etik och moral i alfahannarnas sandlåda."
- Daniel Gunnarsson, Litteraturmagazinet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ikaros
 2. +
 3. Det tionde attentatet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det tionde attentatet av Mats Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ikaros. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande bok!
  Elonita64, 18 april 2024

  Så bra och spännande bok!
  Hoppas den kommer som film framöver.
  Medryckande och målade skriven bok av Chris Berg! Rekomenderas varmt!

 2. Intensiv och spännande

  Intensiv, spännande och engagerande Ikaros läser man i en sittning utan att släppa taget. Chris Berg skriver medryckande och inlevelsefullt. Med väl gestaltade karaktärer, levande miljöer och flytande text.

  Ikaros är den fristående uppföljaren till Gråzon och Draksådd om den fd specialförbandsoperatören Rickard Häll. Chris Berg har också skrivit Vargblod, första delen i serien Varghund. Ikaros är smart, genomtänkt och snyggt uppbyggd. Man sugs omedelbart in i berättelsen och blir kva... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Chris Berg