Ljuset från Jodhpur (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Göran och Yogi (del 4)
Antal sidor
429
Utgivningsdatum
2023-09-13
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Björklund, Emma (form)
Dimensioner
29 x 212 x 140 mm
Vikt
605 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180314251
Ljuset från Jodhpur (inbunden)

Ljuset från Jodhpur

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-09-13
233
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Efter en sorglustig begravningsakt, där Göran Borg ofrivilligt stjäl uppmärksamheten från sin avlidne barndomskamrat Richard, kan han inte undvika frågan som plågat honom: Har han själv gjort allt han borde göra i sitt liv eller finns det saker kvar att uträtta?

Göran Borg har inte varit i Indien på nästan tio år. Och han har inga planer på att återvända heller. Det stilla livet i Malmö med vännerna, MFF:s hemmamatcher, påtandet i kolonilotten och förberedelserna inför första barnbarnet känns som utmaningar nog för en man i mogen ålder.

När vännen Yogi hör av sig låter han sig ändå övertalas att resa till Indien. Yogi ska hämta ett brev som hans far har lämnat efter sig hos en advokat och som får öppnas först nu, tjugo år efter pappans död. För att bringa tur vill han ha sällskap av Göran.

Brevet leder dem till Rajasthan där Göran och Yogi hamnar i en kamp mot både tiden och mörka krafter för att hitta en hemlig klenod från maharadjornas era. För Göran Borg handlar det inte bara om en värdefull skatt. I jakten på sitt sanna jag upptäcker han också att det finns gammal kärlek kvar i Indien som inte rostat. Och en gatuhund, som älskar chicken tikka masala och som kommer att vända upp och ner på hans liv.

I den fristående fortsättningen Ljuset från Jodhpur återvänder Mikael Bergstrand till sitt populära radarpar Göran och Yogi. Det är en berättelse om att det aldrig är för sent att hitta rätt, skriven med den humor, värme och kärlek till det myllrande Indien som gjort de tidigare titlarna Delhis vackraste händer, Dimma över Darjeeling och Gurun i Pomonadalen så älskade.

MIKAEL BERGSTRAND är författare från Malmö, numera hemmahörande i Rörum på Österlen, där han bor tillsammans med sin familj. Efter en svit kriminalromaner slog han igenom stort med sin Indientrilogi om Göran och Yogi som började med Delhis vackraste händer och som till stor del bygger på Mikaels egna erfarenheter från Indien, där han levde under flera år. Boken blev även TV-serie med Björn Kjellman i huvudrollen. Mikael Bergstrands berättelser präglas av såväl humor som allvar och har översatts till ett tiotal språk och legat på flera försäljningstopplistor både i Sverige och utomlands.

ÖVER 900 000 SÅLDA BÖCKER!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ljuset från Jodhpur
 2. +
 3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 332 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ljuset från Jodhpur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rolig och välskriven
  Marion Anna-Lisa Ekberger, 9 november 2023

  Man blir aldrig besviken på hans böcker som utspelar sig i Indien. Med fingertoppskänsla och humor skriver Bergstrand så man upplever sig vara där. Samtidigt vrider man sig av skratt. Ser med förhoppning fram emot fler böcker.

 2. Fantasifull historia

  Jag gillar karaktärerna Göran Borg och Yogi. Har läst de tidigare tre böckerna om dem.Beskrivningen av underbara Indien gör att jag nästan kan känna lukterna, höra kaoset i trafiken. Yogi liknar dessutom en god vän som visade mig sitt Indien för trettio år sedan. Den evigt positiva, möjligheterna finns alltid för honom.
  Själva storyn känns dock i högsta grad osannolik, men underhållande.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mikael Bergstrand